Tiffán Zsolt bojkottra szólít fel az Igazi Csíki Sör mellett

Annak ellenére, hogy Tiffán Zsolt országgyűlési képviselő borász, határozottan kiállt a székelyek söre, az Igazi Csíki Sör mellett és bojkottra szólított fel.

hirdetés

Néhány nappal ezelőtt döntött úgy a román bíróság, hogy betiltja a Csíkszeredában készülő Igazi Csíki Sör gyártását, annak ellenére, hogy az Európai Bíróságon a Heinekkennel szemben a székely cégnek adtak igazat.

A Heineken ugyanis – leegyszerűsítve – azért indított pert korábban a Csíki Sör ellen, mert az általa gyártott Ciuc sört akarta megvédeni és amelynek a neve magyarul szintén csíkit jelent. Az Európai Bíróság azonban a magyarok mellé állt, de a román bíróság ezt nem vette figyelembe, és kötelezte a céget a gyártás befejezésére, termékeinek visszahívására.

Az amúgy is sokszor erőteljes megnyilvánulásairól ismert ormánsági politikus, borász most ismét annyira berágott, hogy Facebook-posztban szólított fel bojkottra – burkoltan – a Heineken ellen.

Mint írta, “soha többet az életben nem vásárolok egy külföldi multi által készített sörmárkát, amelynek a címkéjén egy tiltott önkényuralmi jelkép látható” – ezzel utalt a cég logójára, amin egy vörös csillag látható.
csikisör

Címlapos képünk: Foter.ro