Tisztelet jár az időseknek

Az elmúlt napokban több olyan idős embert köszöntött Pécs alpolgármestere, akik aktív korukban sokat tette Pécsért. Őri László szerint a köztünk élő idősek iránti tiszteletet folyamatosan fent kell tartani városunkban, emellett különös figyelemmel kell lenni irántuk. Hangsúlyozta: a pécsi városvezetés az elmúlt hét évben folyamatosan tett értük.

hirdetés

Őri László február utolsó napjaiban többek között a 90 éves dr. Mess Bélát köszöntötte, akinek tiszteletére az egyetemen konferenciát is rendeztek, s a 90 esztendős 1956-os veteránt, Gróf Endrét is felkereste fel születésnapja alkalmából. Érdekesség, hogy Gróf Endre két testvére is szépkorú: özv. Bánhidi Mihályné Gróf Katalin 91 éves, özv. Kajcsos Istvánné Gróf Valéria 89 éves.
Az alpolgármester felhívta a figyelmet az események kapcsán arra, hogy Pécs büszke a szép kort megéltekre, hiszen ők mindannyian hozzájárultak városunk a háború utáni szegénységből való kiemeléséhez, tevékeny részesei voltak Pécs megújításának.

Dr. Mess Béla1
Őri László köszöntötte Mess Bélát

– Nemcsak szavakban és cselekedetekben, de kézzel fogható események megszervezésével és fejlesztésekkel is teszünk értük – hangsúlyozta Őri László. Emlékeztetett arra, hogy már több mint fél évtizede minden ősszel több, idősek számára ingyenes kulturális programot is tartanak a Kodály Központban, hogy a közösségi közlekedés újjászervezésénél kiemelten kezelték a szépkorúak igényeit, minden felújított és új közintézmény akadálymentes, emellett a helyi adók tekintetében is kedveznek az idősebb korosztály tagjainak.

IMG_8009

– Tudjuk, hogy van még bepótolnivalónk, de haladunk. Ma kijelenthető, hogy minden városi fejlesztés és intézkedés az idősebb korúak sajátosságait figyelembe véve történik, szépkorúak nélkül nincs városfejlesztés és jövőépítés – hangsúlyozta Őri László.

  • Fóris Béla

    Tudomásom szerint a Gróf Endre úr három hónapot ült izgatásért, hogy lett belőlle 56-os veterán. 89 őszén és 1990 tavaszán a Jurta színházba gyültek össze a hiteles 56-os szabadságharcosok, sajnos a Gróf urat nem láttam köztük. Egyébként gratulálok neki, hogy megérte a 90 évet. Még annyit a szépkor az amikor még az ember gyerek volt, az idős kor tele van egészségügyi problémákkal, szépnek nevezni gúnyolódás.