Tízéves születésnapját ünnepli a pécsi Tudásközpont

10 évvel ezelőtt, 2010. október 25-én nyitotta meg kapuit a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont épülete az EKF-projekt keretében. Ennek kapcsán viszont most a sok, nagy közönséget vonzó program helyett remek online eseményekkel ünnepli a jubileumot a könyvtár a járványhelyzetre való tekintettel. Mutatjuk a részleteket.

Immár egy évtizede várja olvasóit a Tudásközpont épületében a PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont, a Benedek Ferenc Jogtudományi és Közgazdaságtudományi Szakkönyvtár, valamint a Csorba Győző Könyvtár.

A jubileumot online programokkal ünnepeli meg a nagy pécsi könyvtár.

Október 13-án indult az a sorozat, amely során minden nap egy-egy érdekességet tudhatnak meg az olvasók a Csorba Győző Könyvtár és a PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont Facebook-oldalain.

Nemrég mi is beszámoltunk róla, hogy kihirdették a Csorba Győző Könyvtár és a Jelenkor irodalmi pályázatának nyerteseit, melyet nyáron írtak ki a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont fennállásának 10. évfordulója alkalmából. 16 éven felüliek nevezhettek egy maximum 10 ezer leütéses verssel és/vagy novellával. A pályázat népszerűségét mutatja, hogy határon innen és túl 378 pályázó 392 művet küldött be. 258 novellát és 134 verset. A nyertes műveket itt olvashatjuk el.

A szervezők egy szuper kvízjátékot is indítottak, melynek helyes kitöltői között könyvtári ajándékcsomagokat sorsolnak majd ki. A kvíz ide kattintva érhető el.

A Tudásközpont épületének földszintjén október 20-tól november 5-ig tekinthető majd meg az elmúlt 10 év rendezvényeinek fotóit felsorakoztató kiállítás, mely a legemlékezetesebb pillanatokból ad egy kis ízelítőt.

Október 22-én 13.30-kor kezdődik a Beszélgetés a könyvtárak szerepéről című online kerekasztal-beszélgetés, melyben Horváth Tamás, Pécs Megyei Jogú Város Kulturális Bizottságának elnöke beszélget Szeberényi Gáborral, a PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont főigazgatójával, valamint Miszler Tamással, a Csorba Győző Könyvtár igazgatójával.

A beszélgetést a Csorba Győző Könyvtár YouTube-csatornáján követhetjük.

hirdetés

Hirdetés