Tízmilliót biztosan költhet Pécs kamerákra

A pécsi önkormányzat sikerrel szerepelt a Belügyminisztérium pályázatán, így újabb körben kerülhetnek ki kamerák a város köztereire.

hirdetés

A kormányzati támogatásra sokszoros volt a túljelentkezés, miután 2170 település pályázott 21 milliárd forint értékben, de csak 177 járt sikerrel. A legtöbb pénzt a fővárosi VIII. kerület kapta, mintegy 220 milliót költhetnek erre a célra. A pályázatok értékelésében részt vett az ORFK, véleményezte a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke, Hatala József is, a döntést pedig Pintér Sándor belügyminiszter hozta meg. Pécs 10 milliót nyert el.

A város alpolgármestere, Nagy Csaba közölte: összesen 15 kamerára nyújtottak be igényt, az elnyert forrásból várhatóan 5-6 készülékre futja majd. Ezeknek kiválasztása a rendőrség szakmai véleménye alapján történik. Leszögezte azonban, a mostani fordulóból kimaradó eszközöket a tervek szerint a későbbiekben felszerelik.

E pályázaton kívül egyébként még további két uniós tenderre is adott be anyagot a megyeszékhely. Győztes beadványok esetén a fentieken kívül további 10 helyszínre kerülhetnének ki a térfigyelők. Nagy Csaba úgy számol, az év végére több mint 50 készülék már biztosan pásztázni fogja a várost.

Páva Zsolt, Pécs polgármestere idén januárban jelentette be, hogy a meglévő 38 részből álló térfigyelőkamera-rendszert jelentős mértékben bővítik. Korábban már 9 új kameráról döntöttek – ezek nemsokára már működni is fognak.

A meglévő és tervezett kamerákat térképen itt böngészheti: KLIKK!!!

 • Szőts

  Kiváncsi lennék mi tetszene egyeseknek. Ha minden ingyen lenne az sem? A ti szoci időtökbe hány kamerát szereltetek fel ingyen? Ja O.-át!!!

 • MARWEAR

  Nem a kamera a lényeg hanem, hogy ilyen piti összegért is a pesti pénztárhoz kell alázatosan sorba állni, hátha jut.
  A több milliárdos éves költségvetésben semmi mozgástér nincs a városi igényekre?
  Minden fillér címkézett!
  Önállóak vagyunk: oda megyünk ahova küldenek, azt csinálunk amit mondanak!

 • Zsoti

  “Pici” túlszámlázás oszt lehet vissza osztani.
  Tök ismeretlen dolog: 🙂

 • Nem hülye

  A 10 milliós keretből csak 5-6 kamera kerül beszerzésre.Érdekes beszerzés, mivel a megadott összeg körülbelül 2-3* drágább mint amennyiért egy sima lakossági ügyfél vásárolná meg a ezeket a biztonsági készülékeket.Mutyi….!?