Több ezer embert védenek meg a miniárvizektől

Megszépült a Gyöngyvirág utca

Újabb három utcában oldották meg Kovácstelepen a csapadékvíz-elvezetést érintő komoly problémákat, a helybeliek búcsút mondhatnak azoknak az időknek, amikor a felgyűlt esővízben bokáig gázoltak. Több mint 40 éve nem történt ilyen fontos út és járdafelújítás a területen.

hirdetés

Az elmúlt két évben számos olyan beruházás történt Pécsett, melyek a csapadékvíz-elvezetéssel kapcsolatos problémák megoldását szolgálták. Elég csak arra a 2015-ben elindított félmilliárd forintos fejlesztésre gondolni, melynek során a város számos területén megszüntetették a súlyos esőzések okozta problémákat. Ez az uniós pénzből finanszírozott 15 kilométernyi új vezetékszakasz a városi csatornahálózat mintegy 5 százalékos bővítését jelentette.

Megszépült a Gyöngyvirág utca

A város saját forrásból is áldozott az esővíz-elvezetés fejlesztésére. Két éve Kovácstelepen például négy utca félszáz olyan ingatlanánál oldották meg a vízelvezetést, melyek korábban a nagyobb esőzések miatt számos alkalommal kerültek víz alá. Konkrétan bokáig gázoltak a vízben a nagy esők után. Ekkor, a 60 millió forint értékű munkálatok során 700 méternyi út és 1200 méternyi járda burkolatjavítását is elvégezték Kovácstelepen.

Hoppál Péter és a kovácstelepiek szemlélik a megújult utcát

Ez azonban az útfelújítások első üteme volt, emlékeztetett Hoppál Péter pécsi országgyűlési képviselő szerdán a Gyöngyvirág utcában tartott sajtótájékoztatóján, ahol nemrég befejeződött a második fejlesztési ütem.

Többet már nem fog úszni az utca

Az államtitkár elmondta, hogy a tavaly megkezdett 61 millió forintos fejlesztésre nagy szükség volt, hiszen a Gyöngyvirág utcát és még két másik szomszédos utcát utoljára a ’70-es években hozták rendbe. A nagy teherbírású, szélesebb vízelnyelőknek köszönhetően ma már nem áll meg itt a lezúduló esővíz – mondta Hoppál Péter, majd hangsúlyozta, hogy noha az új utcák nagyon szépek lettek és a korábbi hibáknak már nyoma sincs, de a helybeliek kérésére még pár finomítást végre fognak hajtani a közeljövőben.