Fidesz: Több gyereket hozhat a gyed extra

A gyed extra január elsejétől történő bevezetésének legfontosabb üzenete, hogy az édesanyákat és a nőket a kormány részéről kiemelt tisztelet és támogatás övezi – emelte ki Hoppál Péter országgyűlési képviselő, amikor egy sajtótájékoztatón a családok támogatásáról beszélt.

hirdetés

A képviselő Csizi Péterrel, a Fidesz másik pécsi választókerületi elnökével, országgyűlési képviselőjével tartott sajtótájékoztatóján emlékeztetett rá: a kormány 2010 óta számos törvényi eszközzel nyújtott segítséget a nőknek és a gyermeküket nevelő édesanyáknak, ugyanis ez a társadalmi réteg különösen megbecsülésre méltó.

Beszámolt róla: 2010 előtt a nőket és a gyermeket nevelő édesanyákat, családokat hátrány érte, hiszen mind a munkaerőpiacon, mind a megélhetés tekintetében rosszabbul jártak, mint az azóta eltelt években, s mint jövőre.

Hoppál Péter emlékeztetett, hogy a parlament hétfőn döntött a gyermekvállalás ösztönzését célzó, valamint a szülők munkaerőpiaci helyzetét segítő gyed extra bevezetéséről, amely jövő januártól újabb segítség a családoknak. Hangsúlyozta, a gyed extrának köszönhetően a nőknek nem kell választaniuk a gyermeknevelés és a munka között, s 2014-től testvér születése esetén gyermekenként válik jogosulttá a szülő a gyermeknevelési ellátásokra is.

Hoppál Péter, Csizi Péter 007

Hoppál Péter a kormány intézkedései közül kiemelte azt a lépést is, amelynek értelmében január 1-től azok az egyetemisták, akik a szülést megelőző két évben két aktív félévet töltöttek a felsőoktatásban, a gyerek egyéves koráig gyedet, majd gyest kapnak. Hozzátette: a munkaadók is jól járnak jövőre, hiszen a gyedről, gyesről visszatérő munkaerő után 3 évig 100 százalékban, további 2 évig 50 százalékban mentesülnek a szociális adók alól.

Csizi Péter azt hangoztatta, hogy az új, gyermekvállalást segítő intézkedéseket előtt is nagy hangsúlyt fektetett a kormány a családok támogatására. Emlékeztetett rá, hogy a kormány első intézkedései között bevezette a három évig járó gyest, működésbe lépett a családi adórendszer, így az egy, de főként a több gyermeket nevelő családoknál több pénz maradhatott.

A Fidesz pécsi választókerületi elnöke elmondta: ezzel egy időben Pécsett is tett lépéseket a városvezetés a gyermekvállalást segítendő. – Új bölcsődei férőhelyeket hoztunk létre, több pécsi óvoda és bölcsőde újult, újul meg ebben az önkormányzati ciklusban, új családi napköziket hoztunk létre, csökkentettük a bölcsődei térítési díjakat, s januártól bevezetjük a kedvezményes árú kisgyermekes bérletet a pécsi közösségi közlekedésben – mondta el Csizi Péter.

 • aperten

  Ha jól sejtem a nyájas modorából, hogy az akinek gondolom, akkor azt mondom, hogy talán szerencsésebb lett volna még javaslat állapotában, előtte elolvasni a törvényt, mielőtt még a gombnyomogatással kiraboltak volna. De még most sem késő, hajrá.

  Segítségül még:

  http://www.pestmegyei-hirhatar.hu/hir/felrevezettek-a-rokkantnyugdijasokat

  Jó Szerencsét

  Kollár Tibor (kirabolt bányász)

 • Kollár úrnak!

  Tisztelt Kollár Úr!

  Mivel ennyire kulturáltan írta le számomra a saját álláspontját, ezért megígérem, hogy a jövő héten valamelyik szabad délutánomon megkeresem és átolvasom az ön által “mengele-törvény”-nek nevezett jogszabályt.

  További szép napot!

  Jó Szerencsét!

 • aperten

  “Átolvastam az anyagát, és szeretném megkérdezni, hogy a jogszabályoknak megfelelően, miért nem vett részt a komplex egészségügyi felülvizsgálaton?”

  Ha azt mondom, hogy a fidesz-rezsim az igazi csaló ebben a “komplex-felülvizsgálatnak” hazudott komplex átverésben, akkor hajlandó lesz venni arra a fáradságot, hogy átolvassa, és értelmezi a törvényt?

  Ez a törvény, és a benne foglalt “komplex-felülvizsgálatnak” hazudott komplex átverés, nem arról szól, mint amit hazudtak, hogy megvizsgálják, ki kapta jogtalanul a rokkantsági nyugdíját. Arra a soros felülvizsgálat az alkalmas jogintézmény. A jogerősen véglegesnél pedig a jogerő tiszteletben tartása. De ahol csalásnak a gyanúja felmerül, ott a rendkívüli felülvizsgálat lehetősége eddig is adva volt, de van rendőrség, titkosszolgálat, stb.

  Csakhogy itt merőben másról van szó. Arról, hogy a fidesz rezsim nem hajlandó elismerni a rokkantak (azon belül is leginkább a III. csoportos rokkantak) járulékfizetéssel szerzett jogát a saját jogú rokkantsági nyugdíjra.
  De mivel ettől alkotmányosan, megfelelő indok nélkül nem lehet megfosztani a jogosultakat, a következő alantas csalát eszelték ki a törvényhozók.

  Létrehoztak a mengele-tövénnyel két újfajta szociális segélyszerű ellátási formát. Ezek a rokkantsági nyugdíjnál rosszabbak. Ugyanakkor a rosszabb ellátási formára még ráadásul sokkal rosszabb jogosultsági feltételeket szabtak meg. A rokkantakat pedig kétértelműen megfogalmazott törvénnyel, abban foglalt fenyegetéssel, zsarolással arra kényszerítették, hogy nyugdíjjogosultságukról lemondva a rosszabb ellátást kérjék, sokkal rosszabb feltételekkel.
  Ez a fidesz rezsim csalásának a lényege, amiről úgy próbálták elterelni a figyelmet, hogy a rokkantakat csalózták, miközben maguk csaltak.

  Sem a társadalombiztosításban, sem a magánbiztosításban nincs olyan, hogy a már bekövetkezett káreseményeket utólag önkényesen megváltoztatott, feltételek szerint bírálnak el, vizsgálnak felül.

  Itt azt csinálták, hogy ugyanazon betegségekre, kevesebb egészségkárosodási százalékértéket adnak az új szabályok szerint, igy trükkös csalással, adminisztratív állapotjavulásnak állítják be ugyanazon egészségi állapotot, és erre hivatkozva kifosztják a rokkantakat. “Saját kérésükre”.

  Tehát egyáltalán nem arról van szó, hogy azt vizsgálnák, jogosan kapta-e a rokkantsági nyugdíját, mert a mércét is megváltoztatták.
  De a mengele-törvény 33.§ (6) bekezdése egyértelműen fogalmaz ebben a kérdésben.

  “A rehabilitációs hatóság a komplex minősítés elvégzését kérő személyeket AZ E TÖRVÉNYBEN MEGHATÁROZOTT ELLÁTÁSOK MEGÁLLAPÍTÁSA CÉLJÁBÓL felülvizsgálja.”

  Én baleseti rokkantsági NYUGDÍJRA szereztem meg a saját jogú nyugdíjjogosultságot. Ennek megtartására a komplex-felülvizsgálat kérése nem alkalmas, sőt éppen ezzel mondtam volna le róla. (lásd az idézett bekezdést)

  Egyébként mindig elszörnyedek a pártpropaganda agymosottjainak szellemi elhomályosulásán. Komolyan azt hiszed, hogy megrendeztem a bánybalesetem? Lefizettem a bányamentőket, a mentőautó személyzetét, a korházi intezív osztály, a leszázalékoló orvosokat, független igazságügyi orvoszszakértőket, és a legfelsőbb szintű orvosszakérői szervet az Egészségügyi Tudoányos Tanácsot? Tényleg ennyire le kell menned hülyébe?

 • Zsupán

  A KSH adatai szerint legalább egymillió fővel emelkedett a létminimum alatt élők száma 2010 óta. A teljes szám immár 3 millió fölött van, aminek jelentős részét a többgyerekes családok teszik ki. Ez lenne a családbarát kormányzás? Ki hisz még ezeknek a megélhetési hazudozóknak?

 • Egyszerű

  Kollár úrnak! címzett levélre. Nem csodálkozom azon, ha komplex vizsgálatot bárki is, akinek lehetősége van, nem választja. A csalók nem azok a rokkantnyugdíjasok, akik éltek a lehetőséggel. Ma a beteget ítélik el, Ön is tévesen nevezi meg a csalókat. Itt áldozatok vannak, a csalást lehetővé tevők áldozatai azok a betegek, akik ma ilyen hozzáállás miatt olyan ellátást kapnak, ami életükbe kerülhet. Írják már meg azt is, hogy pld 37 év munkaviszonnyal, rosszindulatú daganatot, kemoterápiát túlélő, aki maradandó károsodása lett, havi 29.290 Ft-ot kap. Minősítse! Ha nem menne el komplex vizsgálatra 0 Ft-ot kapna, és fizetné az egészségbiztosítást. Boldog új évet, és a kiváló rehabilitációs ellátást köszönöm azoknak, akik törvényes keretek között részt vettek ebben! Kívánom, hogy legyen benne részük, hogy ráébredjenek, mit tesznek.

 • Kollár úrnak!

  Tisztelt Kollár úr!

  Átolvastam az anyagát, és szeretném megkérdezni, hogy a jogszabályoknak megfelelően, miért nem vett részt a komplex egészségügyi felülvizsgálaton?

  Ha egy ilyen felülvizsgálaton nem hajlandó részt venni, akkor azzal azt a látszatot kelti, hogy igazából nem is jogosult a rokkantsági ellátásra. Ha nincs takargatni valója, akkor egyértelműen bizonyítást nyer, hogy önnek az ellátás a továbbiakban is jár.

  Az ön esete egyértelműen bizonyítja, hogy az emberi butaság nem ismer határokat.

  Egy példát mondok: A fiam iskolatáskával a hátán délután busszal utazik haza. Hiába látja egyértelműen a buszvezető, hogy iskolás gyerekről van szó, ha nincs érvényes diákigazolványa amivel ezt igazolni tudja, akkor neki is teljes árú jegyet kell vennie. Mivel nagyon sokan csaltak a rokkantsági ellátással, ezért szükséges volt, hogy az egyébként egészséges embereket a rendszerből kitegyék. Ehhez pedig egy új állapotfelmérésre van szükség.

  Ha ezt ön nem érti meg és a kormányt hibáztatja a saját maga helyett, akkor sajnálom, de nem tudom az ön problémáját megérteni!

 • aperten

  A gyermekvállalás hosszú távra szóló felelős döntés.
  Óva intek minden családot, hogy hazug fosztogatók igéreteire alapozzák a családtervezést.

  Nekem 2010-ben azt ígérték ezek az emberszabásúak, hogy megvédik a nyugdíjam.

  Ehelyett elrabolták, mocskos, aljas, szemét módon a végleges baleseti rokkantsági nyugdíjamat.

  Okuljanak az én kirablásomból.

  http://ddrnyi.hu/banyaszmenet/monddmiter.jpg

  Tisztelettel: Kollár Tibor (kirabolt bányász)

 • Magdolna

  Nem csoda, hogy a Fidesz 106 képviselőjelölte közt mindössze 6 nő van, hiszen a párt nőkkel kapcsolatos minden intézkedésének egy üzenete van: gondolkodásra képtelen, gyerekszülő robotnak tekintenek minket. A magyar nők válasza: a jó édes anyukátokat!

 • nemtudomki

  Ez a két fej is besegít?

 • Lol

  Basszus ezekkel a fejekkel gyerekeket lehet ijesztgetni!

  18-as karikát!!!

  A gyed extra január elsejétől történő bevezetésének legfontosabb üzenete, hogy az édesanyákat és a nőket a kormány részéről kiemelt tisztelet és támogatás övezi – emelte ki Hoppál Péter országgyűlési képviselő, amikor egy sajtótájékoztatón a családok támogatásáról beszélt.

 • Nem diplomás nő

  Minden segítségnek és könnyítésnek örülünk. Köszönjük!

 • Diplomás nő

  Amióta a “családbarát” Fidesz kormányoz, egyre vacakabb az életszínvonal és egyre kevesebb gyerek születik. Elmennek a jó búsba az újabb hazugságaikkal.