Több juthat a pécsi nagycsaládosoknak is!

300 millió forintos támogatásban részesíti a Nagycsaládosok Országos Egyesületét (NOE) a kormány – jelentették be a napokban, a NOE harminc éves fennállásának ünnepi közgyűlésén. Biztos, hogy jó helyre megy a pénz, a NOE az egész országban áldásos tevékenységet folytat – támogatja a sokgyermekes családokat, programokat szervez. Pécsett sincs ez másképp. 

hirdetés

Az egyesület közgyűlésén Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a „magyar családok ügye legfontosabb képviselőjének” nevezte az egyesületet, és elmondta, a támogatással is a nemzet fennmaradását, gyarapodását szeretné elősegíteni a kormány.

A kormányzat a lehető legtöbb téren segít a családoknak – gondoljunk csak a családi adókedvezményre, az egyre népszerűbb CSOK-ra, illetve a bölcsőde-, óvodafejlesztésekre. Nemrég lapunk is beszámolt róla, mennyi különböző kedvezményt, támogatást kaphatnak a családok, és kiderült, a babakötvénytől az ingyenes tankönyvekig sok-sok lehetőség és juttatás létezik.

A NOE tevékenységével kapcsolatban Balog Zoltán miniszter kiemelte, fontos az a munka, amit a szemléletváltás terén végeznek – a sok gyerek nevelése ne legyen kínos, ciki, annál inkább örömteli és értékes feladat. Nemcsak a mi és környezetünk számára, hanem az egész társadalom javára válik ez.

Rengeteg programot szerveznek a nagycsaládosoknak

Székely Kamilla, a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület projektvezetője elmondta, a háromszáz milliós támogatásból nyilván Pécsen is számíthatnak valamekkora juttatásra, ennek a mértékét egyelőre még nem tudni.

Mindenesetre itt a Szabó József utcai családi ház, ami közösségi térként is funkcionál, egyelőre nincs a legtökéletesebb állapotban, ráférne egy felújítás. Erre fordítanák elsőként az esetlegesen ideérkező pénzt.

Ezen kívül főként azokra a programokra költenének, melyek kifejezetten a pécsi nagycsaládosokat célozzák meg. A nagycsaládosok által szervezett események legfontosabb célja mindig a közösségépítés, a családon belüli és családok közötti kapcsolatok szorosra fűzése.

Az egyesület számos programot hirdet évről-évre a házasság világnapján, és az idén januárban sikeresen lezajlott Házasság Hete eseménysorozatért is ők voltak a felelősek.

Lesz tehát helye a pénznek.