75 ezer virág nyílik Pécsen

Idén ismét virágba akarja borítani a várost a Biokom Kft.: tavasszal nagyjából 75 ezer virág hajt majd ki a közterületeken.

hirdetés

Tavaly több ezer hagymás, gumós virágot és kétnyári növényt ültetett el a cég, amelyek most, 2015 tavaszán bontanak majd virágot. Ezek mellett 9435 virághagymát ültettek el a város frekventált helyein lévő növényágyakba, illetve melléjük még kétnyári növények is kerültek, aminek köszönhetően 400 négyzetméternyi új zöldfelület gazdagítja Pécset.

Mindezek mellett a korábbi években elültetett 34 ezer virághagyma közel 1500 négyzetméteren jelent majd tulipános díszt a városban. A 8548 tő árvácska szintén most tavasszal pompázik majd 500 négyzetméteren. Ezen kívül virágdézsákat, virágtartó edényeket, kandeláberekre szerelhető ámpolnákat töltenek meg mintegy 23 ezer egynyári növénnyel.

– A kiültetések igen változatosak, hiszen 78 fajta növényből tervezték meg ezen ágyásokat, amelyek között a legtöbb bársonyvirág, rézvirág, zsálya, kakastaréj, sétányrózsa lesz – mondta Lóczi Szidónia, a Biokom Kft. pr-menedzsere. – Előnyben részesítettük a magyar nemesítésű fajtákat, az ámpolnás növények földkeveréke pedig olyan lett egy innovatív megoldással, hogy az minél intenzívebben tudja táplálni a növényt és jobban meg tudja őrizni a nedvességtartalmát.

Az egynyári virágok ültetési munkálatait május közepén kezdik meg és várhatóan június első felében fejezik be. Ezek az addigra elvirágzott tulipánhagymák és kétnyáriak helyére kerülnek majd.