Több mint kétezren futottak a belvárosban

Babakocsikkal, kutyákkal, sőt, horvát zászlóval is futottak szombat délelőtt a belvárosban megrendezett jótékonysági sporteseményen. A Széchenyi téren alig lehetett megmozdulni a sárga pólós versenyzőktől. 

hirdetés

A Dunántúli Postás Sportegyesület (DPSE) idén 7. alkalommal rendezte meg a Fuss a Rákgyógyításért elnevezésű, jótékony célú sporteseményt szombaton. A regisztrációból és a tombola jegyekből befolyt összeget minden évben a Pécsi Tudományegyetem égisze alatt működő Nőgyógyászati Daganatos Betegekért Alapítvány kapja.

Fuss a rákgyógyításért

A hétvégi sporteseményre rengetegen, több mint 2000-en futottak, többen kutyákkal, babakocsikkal, gyerekekkel teljesítették a közel 3 km-es távot. De akadtak olyanok is, akik csak jelenlétükkel, és az 1000 forintos regisztrációs díjjal támogatták a jó ügyet.

A futók az alábbi útvonalon haladtak:

Széchenyi tér – Irgalmasok u.- Citrom u. – Jókai u. – Jókai tér – Ferencesek u. – Szent István tér – Janus Pannonius u. – Mária u. – Flórián tér – Nagy Flórián u. – Király u. -Széchenyi tér.

Fuss a rákgyógyításért

futás

futás4

futás5

futás7

Tavaly több mint kétmillió forint gyűlt össze a jótékonysági futáson. A bevételből egy rendkívül modern műszert, úgynevezett kolposzkópot, valamint televíziót, hűtőt és bútorokat vásárolt a klinika, illetve egy új kemoterápiás helyiségre is futotta a pénzből.