Több pécsi sportos projekt is kormányzati döntésre vár

Török Ottó, Pécs sportberuházásokért felelős polgármesteri biztosa most nyújtja be újabb beszámolóját. A korábban már bejelentett projektek közül több esetében is csak a kormány döntésére kell várni.

hirdetés
Uránia Mozi

Ahogyan arról már lapunk is tájékoztatott, idén év elején egyszer már beszámolt tavaly augusztus óta végzett munkájáról Török Ottó a pécsi közgyűlésnek, most pedig másodszor foglalja össze munkáját a város vezetőinek. A PécsMa megkérdezte a sportberuházásokért felelős polgármesteri biztost, hogyan állnak a korábban már elindított projektek.

– A Covid miatt az utóbbi hónapokban alaposan belassultak a döntési folyamatok államigazgatási szinten – kezdte Török. – Ez persze egyfelől természetes, azonban több városi projekt is éppen emiatt jelenleg várakozó pozícióban van, várjuk ugyanis, hogy megszülessenek a szükséges kormányzati döntések. Ilyen például a tervezett új tanuszoda. Az már eldöntött kérdés, hogy Pécs visszakerült abba az állami programba, amelynek keretében tanuszodát építhetünk. A leendő helyszín kiválasztása kapcsán már zajlik is egy vizsgálat, ahol megnézzük a szóba jöhető helyeket. Ezen felül pedig a kormány döntése kell még ahhoz, hogy elindulhasson a beruházás.

A Pécsi Műjégpálya helyére tervezett fedett csarnok ügye is hasonlóan áll. A szándék megvan, az állami támogatást biztosító körben is szerepel Pécs, azonban állami szinten kell megvárni a hivatalos döntést. A PMFC tervezett új stadionjáról már megszületett az elhatározás a kormány részéről, itt a helyszín végesítése, és a tervezett forma kiválasztása után indulhat majd a beruházás. Ahogyan Török Ottó fogalmazott, a kormányzat szerencsére a városnál hagyta azt a jogot, hogy a stadion helyszínéről dönthessen, illetve abba is beleszólása lehessen, hogyan fog majd kinézni a létesítmény. A kivitelezés azonban már egy állami feladat lesz, abban Pécs nem is akar belefolyni.

– Az egyik legfontosabb projektünk a tervezett akvapark – mondta a polgármesteri biztos. – Ezzel kapcsolatban azt tudom mondani, hogy időben vagyunk, készül a tanulmány a megvalósíthatósága kapcsán.

Török Ottó azt is kiemelte, hogy a közeljövő két kulcsfontosságú munkája nem is feltétlenül új beruházásokhoz köthető. Rövid időn belül ugyanis szerinte végre megvalósulhat a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. racionalizálása, amelynek keretében szétválaszthatják egymástól a létesítmények üzemeltetését és a sportiskola működtetését. Ezen kívül pedig egyre közelebb vagyunk ahhoz is, hogy meglegyen a PMFC NB II.-es labdarúgócsapatának új befektetője, többségi tulajdonosa.