Erősebben odavág a NAV Pécsett is

Rengeteg pécsi tartozik a NAV-nak. A március 31-i adatok szerint 54 pécsinek van 180 napon túli, 10 millió forintot meghaladó elmaradása. A baranyai megyeszékhely cégei között pedig 12 olyan található, amely 180 napon túli adóelmaradást tudhat magáénak 100 millió forintot meghaladó értékben. De mi lesz azokkal, akik nem tudnak fizetni?

hirdetés

A hivatal tájékoztatása szerint, amennyiben a hatóság észleli, hogy az adózónak hátraléka van, kétféle eszközhöz folyamodhat. Kisebb összegek esetén fizetési felszólítást küld, komolyabb tartozás esetén azonban megindítja a végrehajtást. Cégeknél az eljárás első körben az inkasszó, magánszemélyeknél viszont általában a munkabért tiltják le. Amennyiben ez nem vezet eredményre, gépjármű- vagy ingatlanfoglalással folytatja a hivatal.

Sok a felszámolás alatt lévő pécsi cég

Baranya megyében egyébként 2011-hez képest 2012-re nőtt az adóhivatal által indított végrehajtási cselekmények száma (60.437-hez képest körülbelül 4500-zal). Ezzel összefüggésben emelkedett az ebből befolyt összeg mennyisége is, amely nagyjából 230 millióval volt több az előző évinél.

A NAV által végzett főbb végrehajtási cselekmények száma azonban jellemzően csökkent a megyében. Inkasszóból (29.425 helyett 32.093) és ingóárverésből (679 helyett 1747) azonban több volt tavaly, mint két éve, azonban az ezekből befolyt összeg mégis visszaesett a vizsgált időszakban.

Csökkent a jövedelem-letiltás, a gépkocsi- és az ingatlanfoglalás, s a jelzálog bejegyzés is. Ezekből a cselekményekből így értelemszerűen kevesebb pénz folyt be a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak.

 • Kenguru

  A büfét sem üzemelteti sokáig a klinikán hál istennek,mert azután sem fizet bérleti díjat.Azt is el vesztették ahogy mást is.Akkora NAV tartozás mellett nem csoda.

 • gotovo

  Na, brávó! Csak éppen mindig!!! az amúgy információhiányuk miatt ráb@szó balf@szok, illetve a “kishalak” szopnak, a strómanok, és a Szlovákiában magtárakat ! tulajdonló exzsaruk! meg az arcunkba, a NAV-on kersztűl meg a pofánkba röhögnek !!! Télen St. Moritz-ban síelgetnek, New Yorkba-Párizsba-Londonba utazgatnak, 4-5 csillagos hotelekben családostól wellness-hétvégékre mennek minden hosszú-hétvégén, Egyiptomban pedig stílszerűen búvárkodnak!!! Ezeket a genyókat persze békén hagyják!!!

 • hozé

  A befolyt összeg csökkent. Persze, ha elvesznek mindent az adósoktól, egy idő után már nem marad mit elvenni..

 • H.né Sándor Mária

  H.László is a listán van, de nem bolond fizetni, nincs semmi a nevén de a szülészeten büfét üzemeltethet, sőt közpénzhez jut takaritó alvállalkozóként…

 • normális

  Ha valaki tartozik, igenis hajtsák be rajta. Ez olyan, mint a társasház. Valaki úgy gondolja, hogy nem fizet, a többi meg helyette törleszt.

 • NEUTRAL

  Annyira dübörög a gazdaság , hogy mindjárt felrobban !
  Hogy lehet vakon hinni és bízni úgy valakiben , hogy a helyzet mást mutat? Csakis vakon…..

 • Lenmag

  Drága miniszterelnökünk megmondta, az idei az aratás éve lesz. Igaza lett, úgy kaszálnak a behajtók, mint még soha.