Több rendőr lehet a Budai Vámnál

fecskendo3Reagált a rendőrség annak az elkeseredett édesapának a levelére, aki a Budai Vám környékén lévő szomorú állapotokról írt. A hatóság kéri: aki jogsértést tapasztal, tegyen bejelentést.

hirdetés

Az édesapa arra panaszkodott, hogy a keleti városrészen lépten-nyomon fecskendőkbe, drogosokba futnak bele, és már nem merik a gyerekeket leengedni a játszótérre sem.

A Komlói úton pedig prostituáltakkal találkoznak, ahol az őket futtató erős emberek is rendszeresen megfordulnak. De a kéregetők, kunyerálók is megkeserítik az ott lakók életét. Az ötödik éve a környéken élő édesapa szerint a helyzet az elmúlt évben súlyosbodott. Szerinte a szerveknek példát kellene venniük Kertvárosról, Uránvárosról, ahol sikerült a prostituáltakat kiszorítani a lakókörnyezetből.

Molnár Katalin, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: a kéregetésről ritkán érkezik bejelentés a Gyárvárosi Rendőrőrsre, a rendőrség ügyeletére. A koldusok azonnal abbahagyják a kéregetést, ha rendőrt látnak.

A rendőrség közölte, a prostitúció a jelenlegi hatályos szabályozás alapján bizonyos feltételek megléte mellett nem ütközik jogszabályba. Molnár Katalin elmondta: amennyiben az adott településen nincs kijelölve türelmi zóna, akkor ez a tevékenység a védett övezeteken kívül folytatható az ehhez szükséges orvosi igazolással, és a hatályos törvények betartásával.

Állítja, rendszeresen ellenőrzik a prostituáltakat, kiemelten kezelik a jelenséget, szükség esetén pedig megindítják az eljárást velük szemben.

rendőr
Ha sok a bejelentés, akkor nem menekülhetnek a bűnözők

[box title=”Rendszeresen portyáznak”]Gyárvárosban a nap 24 órájában két autóval négy rendőr, illetve reggel 6 és 22 óra között még két mozgóőr lát el gyalogos szolgálatot, és rendszeresek a bűnügyi portyaszolgálatok is. A szóvivő szerint ráadásul a Központi Rendőrőrs is besegített az utóbbi hetekben, két járőr gyalogos szolgálatot látott el Meszesen és Szabolcsfaluban. A hatóság állítja, ezen felül 9  körzeti megbízott dolgozik a városrészben, időbeosztásuk igazodik a bűnügyi és közrendvédelmi feladatokhoz.[/box]

A hatóság kéri ugyanakkor, hogy aki  játszótereken, azok környékén észlel jogsértést, kéregetőket lát, tegyen bejelentést a rendőrség ügyeletére, vagy hívja a 107-es, illetve a 112-es segélyhívószámok valamelyikét. A rendőrség minden bejelentésre reagál, amennyiben egy adott területről több érkezik, a rendelkezésre álló erőket a megadott területre csoportosítja át.

 • Béla

  Na ha ilyen okos vagy meséld már el ki pacsizik kivel és miért!

 • Haver

  Szerintem nem csak azon a környéken drogoznak!!A városi srácok akik a szüleiktől vastag zsebzsetont kapnak,azok több drogot vesznek naponta mint a város széli (csórók)!Menjetek végig a városba és nézzetek a fiatalok szemébe!!Jah igen kertvárosban nincs prostitúció??hát mert nem látod!számtalan lakás csak azért van bérelve!!!lehet a te szomszédod is k****!:)

 • Ade

  Az egész keleti város rész veszélyes (budai vámtól- hősökig vagy még tovább…) majdnem minden naposak a betörések, verekedések, késelések stb…mindenki mondja a magáét, de a rendőrök sem tudnak mindehol egyszerre ott lenni. Nekünk, ott lakóknak kellene összefogni ezek ellenük, csak az a kérdés, hogy hogyan….Az aláírás gyűjtés és hasonlók már kevesek ekkora probléma megoldásához. Nem lehet így élni.

 • ANYUKA

  Pecsma szólok betörtek a budai városkapu suliba úgy tudom. esetleg valami cikk??

 • okostojás

  Nem véletlenül olcsóbbak ott az ingatlanok. Ha biztonság kell, fizetni kell érte. Sajna nincs mit tenni…

 • Komlói úti lakos

  Igen,ez a” védett övezet” nekem is szemet szúrt! itt van velünk szemben az iskola,nem hiszem,hogy a gyerekeket hazafelé a buszmegállókban a prostituáltak látványa kell,hogy fogadja. Gusztustalan! A legnagyobb probléma pedig az,hogy nem csak ott álldogálnak ártatlanul,hanem meg is szólítják a gyerekeket,hol ők hol a stricijük.Az én gyerekeim már nem kicsik,de többször előfordult már,hogy atrocitás érte őket.Igenis,határozottabb rendőri fellépésre lenne szükség!

 • melir Budapest

  Mit siránkoztok annyit a 8 kerület a 13 ker , csepel , 10 ker tele van drogosokkal a játszótereken csak hemzsegnek a tük és a föliák meg a kormos kanalak amin melegitik a cuccot . Mit sirtok ma már ez teljesen természetes dolog a rendörség ugy sem tud tenni semmit. Kurvákra és drogra mindig is lesz igény az emberek boldogtalanok és szomoruak de ez mind az állam hibája . az emberek elkeseredettek alig van fizetés és ami van az is olyan kevés hogy arra elég hogy kifizesd a rezsit és egyél semmi másra . A sok munkanélküli reményvesztett ember mit tegyen iszik és drogozik meg kurvázik legalább ennyi öröm van nekik. A közmunkások 40 ezer ft élnek MIRE elég az kérdem én !!!!! Adjanak rendes fizetést és az emberek nem fognak droghoz nyulni .

 • ezekszerintittlehet?!

  “A rendőrség közölte, a prostitúció a jelenlegi hatályos szabályozás alapján bizonyos feltételek megléte mellett nem ütközik jogszabályba. Molnár Katalin elmondta: amennyiben az adott településen nincs kijelölve türelmi zóna, akkor ez a tevékenység a védett övezeteken kívül folytatható az ehhez szükséges orvosi igazolással, és a hatályos törvények betartásával.”

  Tessék megmondani, hogy a Budai vámtól a Hősök teréig terjedő szakasz védett övezetnek számít-e? Biztos vagyok benne, hogy az itt lakók szívesen fogadnák, hogyha egyszer s mindenkorra eltüntetnék a k*rvákat buszmegállókból.

 • itt élő

  Hősök terével mi lesz? Az megint kimarad? Ide is el kelne a rendőrség! Itt van a számukra anno jó pénzért kialakított rendőrőrs és kihasználatlan! Segítséget kérünk mi is,hogy esetleg este is ki merjünk menni sötétedés után értem ezt akár délután 5 órára is . Drog,prostik,deviáns szomszédság akik rettegésben tartják az itt élőket.Persze nem “lepacsizós” ,betojok és nem merek még én sem szólni nekik rendőröket szeretnénk ,hanem olyan tökös legényeket akik tiszteletet parancsolóak akiket ha meglátnak ezek a trógerek meg ijednek! Tapasztalat a látottakból a lány rendőrök keményebben bánnak a delikvensekkel mint a fiúk. Ami a legfontosabb most majd jó pénzért lesz iroda a sétálgató önkéntes polgárőröknek kemény 3 nő akit,ha meg ijesztenének tuti elszaladnának. Kérem a tisztelt Páva urat ne már,hogy rájuk bízzák a “rendrakást ” itt csak azért mert jóban van velük….

 • itt élő

  LEPACSIZÁS!!!!! SZABOLCSFALU …. MIND TUDJUK MIÉRT.

 • szöcs

  Traffipaxot is kell telepiteni. De kamera mindenképp kellene.