Több tucat Mikulás rohangászik Pécsett

Ismét széles mosollyal az arcukon indulhattak munkába a pécsiek, hiszen szinte mindegyik belvárosi szobor fejére Mikulás-sapka került. A gerillaakció során legutóbb a nyári hőség idején kaptak fejfedőt az alakok; akkor szalmakalapot húztak a fejükre.

hirdetés
Uránia Mozi

Csaknem az összes pécsi köztéri szobor fejére Mikulás-sapkát húztak idén is – ezzel csalva mosolyt a munkába igyekvő pécsiek arcára. Az inkognitójukat első, tavaly decemberi akciójuk óta őrző fiatal „szoborgerillák” többek között a Zsolnay-szobor kézműves alakjaira, a Kossuth téri és Széchenyi téri szobrokra, egyebek mellett Hunyadira, Kossuthra, Petőfire húzták rá a jól ismert piros sipkát.

Petőfi is megkapta a magáét… Galéria. KLIKK IDE!

– Nyáron láttam először ezt a kezdeményezést, most viszont alig vettem észre a csipás szememmel az újabb mutatványt. Aranyosnak találom, s remélem, hogy nem is állják útját a hivatalban ennek a bohóságnak – mondja Krisztina, akit reggeli útja során kaptunk el egy szóra az Aradi Vértanúk útja szobrainál.

Nem is kerül sor ilyesmire.

Páva Zsolt polgármester már tavaly is jót derült az akción, sőt külön kérte a  városüzemeltetési céget: hagyják fent a sapkákat a szobrokon.

A felöltöztetett szobroknak egyébként egyesek máris mágikus képességeket tulajdonítanak.

– Tisztán emlékszem, hogy nyáron egy másfélhetes kánikulát törtek meg a szalmakalapokkal. Az addigi 35-40 fokos forróság után elment a nap, s visszatért a kellemes, elviselhető idő – meséli Péter, a Leőweybe igyekvő tizenéves.

Ő most arra számít, hogy a városlakók kedve jobb lesz.

– Egy csinos lány rám mosolygott ma a buszon, amikor felmutattam a Zsolnay-szoborra, talán délután újra összefutok vele – reménykedett.

A fejfedők egyébként egész nap fennmaradnak a szobrokon, legfeljebb holnap reggelre tűnhetnek el.

Egy kis kedvcsináló! Nézze meg videónkat a Mikulás sapkákról ITT!

 

[frame]Több tucat Mikulás

A Biokom emberei is piros sipkát nyomtak a fejükbe, így teljesítenek szolgálatot városszerte. Úgy tudjuk, a Közterületfelügyelők is követték a példájukat, így már ők is Mikulás-sapkában járőröznek! Ha lát ilyet, küldje el nekünk![/frame]