Többé nincs gond a nagy a fűre

Csizi azt ígérte, ő is használni fogja, ha a szükség úgy hozza

Fűnyíró traktort ajándékozott önkormányzati körzetének Csizi Péter alpolgármester. A kisgép a helyi civilek munkáját könnyíti meg a Melinda Park és környékének gondozásában. A KÉK Egyesület és a helyiek célja a rendezett és parlagfűmentes környezet megteremtése.

hirdetés

A traktort a helyszínen az alpolgármester mindjárt ki is próbálta, füvet nyírt vele kertvárosi körzetében. Önkormányzati képviselőként a megvásárolt mini munkagéppel segíti a helyieket.

– Mindenkit arra biztatok a választókörzetből, ha közvetlenül a házuk mögött azt tapasztalják, hogy túl nagy a fű, küldjenek nekem egy e-mailt és én jelezni fogom a kollégának, aki ki fog menni – mondta Csizi Péter. – Ha ő egymaga nem bírja, hétvégenként, az esti órákban, vagy kora reggel én is csatlakozni fogok – mondta. Csizi egyébként minden, a választókerületében élő pécsinek eljuttatja elérhetőségét, amelyen kereshetik, ha problémás területekkel találkoznak.

Csizi azt ígérte, ő is használni fogja, ha a szükség úgy hozza

A kis traktort az Élhető Kertvárosért Egyesület kapja meg használatra. – Az elmúlt időszak hektikus időjárása azt bizonyította, hogy a fűnyírásra nem elegendőek a hagyományos kézi eszközök, ezért is nagy könnyebbség nekünk a gép – mondja Fodor Ibolya, a KÉK Egyesület elnöke.

– Úgy egyeztünk meg, hogy kapunk ajándékba egy fűnyírót, amennyiben azzal folyamatosan, egyesületi tagok segítségével gondozzuk a környéket, így reményeink szerint többé nem lesz térdig erő fű Kertvárosban – fogalmazott Fodor Ibolya.

A kisgép kétsebességes, előre és hátra is tud menni, sík úton pedig biztonságosan halad és dolgozik, így hasznos lesz a helyieknek. Az egyesület egyébként arra buzdítja a kertvárosiakat, bátran szóljanak az egyesületnek, ha valahol nagy a fű a környéken. Ők, erejükhöz mérten mennek, és segítenek. De várják a dolgos kezeket is.