Tökök szállták meg a Széchenyi teret

Negyedik alkalommal rendezték meg a Széchenyi téren a Pécsi Sütőtök Fesztivált. A remek, tavaszias hangulatú időben rengetegen vettek részt az egész napos eseményen, amelyen számos program közül válogathattak az érdeklődők.

hirdetés

Ezúttal is Pécs főtere adott otthont az immár hagyományossá vált sütőtökfesztiválnak. A délelőtt folyamán óvodások és kisiskolások által faragott tökkompozíciók bemutatójára került sor, a résztvevők a Misina Egyesület kisállat-simogatóján közelebbről is megismerkedhettek az állatokkal.

tökfesztivál03

A nap során a családok kipróbálhatták a népi játszótér nyújtotta lehetőségeket, részt vehettek főzőshow-n, közösen készíthettek rétest a felállított színpadon, de láthattak hagyományőrző középkori bajvívást, a színházrajongók pedig favicceken kacaghattak nagyokat.

tökfesztivál02

Az egyik rádióadó élő kívánságműsorral jelentkezett a térről, ahol kora délután hirdették ki a tökfaragó versenyt eredményét. A viadal jótékony célokat is szolgált, a zsűrizést követően ugyanis az elkészült versenytököket adományként meg lehetett vásárolni. Az eredményhirdetést követően a Holló Együttes adott nagy sikerű műsort a gyerekeknek.

tökfesztivál01

A fesztivál fénypontja idén is a programokat záró töklámpás felvonulás volt.