Tombolt a szélvihar Pécsen

Viharos erejű szél tombolt Pécsen szombatra virradó éjszaka, több olvasónk is jelezte, hogy kár érte őket. Volt, akinek a garázsajtaját tépte le helyéről a közel száz kilométeres vihar.

hirdetés

Nemcsak Pécsen folytatódik a kellemetlen idő napközben, az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint öt megye kivételével az egész országra figyelmeztetést adott ki szombatra az Országos Meteorológiai Szolgálat az erős szél veszélye miatt.

szévihar
A jelenlegi állapot az idokep.hu szerint

Szombat délelőtt akár egy-egy 75-85 kilométer/órás széllökésre is számítani lehet. Az északnyugati, északi szelet a Dunántúlon, az északi, északkeleti szelet az északkeleti országrészben a nap folyamán is viharos (60-75 kilométer/órás) széllökések kísérik. Estére, késő estére mérséklődhet a légmozgás.

Pécsen jelenleg is 89 kilométeres légmozgás van, éjjel a TV-toronynál 95, míg Fonyódon 107 kilométeres széllökéseket mértek.

Szombaton délelőtt Pécsen, az Endresz György utcában egy fa okozott gondot a tűzoltóknak. A fa annyira ingott, hogy sokáig a kivágásának sem tudtak nekiállni. Ezért lezárták az utca egy részét. A lánglovagoknak végül sikerült eltávolítaniuk a veszélyessé vált fát.

endresz

Egyik dühös olvasónk jelezte, hogy náluk, a Wass Albert utcában reggel óta nincs áram, a szolgáltatót azonban nem tudják elérni.

A viharos szél a belvárost sem kímélte, a Facebookon terjedő hírek szerint a Munkácsy utcában található egykori orvosi rendelő elhagyatott épületének ablakaiból is rengeteg üvegcserép szóródott a járdára péntekről szombatra virradó éjjel.