Török gyorsétterem nyílt

Amíg az amerikai étkezési kultúrát népszerűsítő gyorsétterem hamarosan lehúzza a rolót, vele szemben török étterem nyílt a pécsi Széchenyi téren. A Duna Döner negyedik étterme a török konyha leegyszerűsített ételeit vonultatja fel. Az első napi bevételt a Pécsi Gyermekklinika Onkológiai osztályának ajánlották fel.

hirdetés

gyros3
A szalagot a tulajdonosok és Páva Zsolt polgármester vágta át szerdán . Az aznapi bevételt, azaz félmillió forintot Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinika, Onkohematológiai osztályának ajánlották fel a tulajdonosok.

A daganatos gyerekeket kezelő osztály vezetője Dr. Ottóffy Gábor, Osztályvezetője elmondta: Szerencsére a törökök csak százötven évig voltak itt, de most kívánom, hogy az étterem százötven évig működjön”.

gyros

Az étterem letisztult, minimál stílusú, az ételeken kívül alig néhány kép jelzi, hogy török étteremben vagyunk. A tulajdonosok mindössze a Boszporusz hidat, és a Széchenyi téri Gázi Kaszim mecsetet ábrázoló fotót akasztottak a falra. A kínálat egy kicsit nagyobb, mint a szokásos gyros büfékben, török leves, több fajta saláta és kebab közül lehet választani, sőt birka húsból készült ételek is vannak.

gyros2

Az ausztriai Grázból indult vállalkozás négy magyarországi üzlettel, és egy makói húsüzemmel rendelkezik, éves nettó árbevételük 20 millió euró körül mozog. 1999-ben nyílt húsüzemükben gyros büféknek készítenek előre fűszerezett hústekercseket, amelyeket fagyasztva kapják meg a büfék. Az étterem a többi hasonló büféhez képest nagy, kétszintes, azonban az alig fűszeres ízvilága miatt nem kell aggódnia a konkurenciának.