Történelmi séta lesz Pécsen!

Kellemes hangulatú sétát hirdetnek Pécsen, a résztvevők megismerhetik az impozáns épületeket, melyek meghatározzák a város varázslatos, vegyes történelmi hangulatú, elegáns központi képét. Az eseményt az Irány Pécs NKft. szervezi „Pécsi épületek, enteriőrök a belvárosban” címmel.

hirdetés

A sétán megismerhetik a Szent István tér 17. számú lakóházát, a patinás Szerecsen Patikát, az egykori Takarékpénztár épületét és a Városházát is. A program során végigjárják egy-két épület belső terét is. A séta vezetője dr. Pilkhoffer Mónika történész, aki építészeti és helytörténeti érdekességekkel ismertet meg minden érdeklődőt.

A séta vasárnap délután három órakor indul, találkozó előtte negyed órával a kiinduló helynél, a Pécs Pont irodában lesz.

A részvételi díj 1500 forint/fő, a 6-12 év közöttieknek 750 forint/fő, a hat évnél fiatalabbaknak ingyenes. A Tüke kártyával rendelkező felnőtteknek csak 1000 forintot kell fizetniük. Legfeljebb negyven résztvevőt várnak, úgyhogy a nevezéssel sietni kell, amit az info@iranypecs.hu címen lehet megtenni írásban szombaton három óráig.