Totális változások lesznek a Vásárcsarnoknál

Szeptember 14-től nem kell sokáig bosszankodniuk a Vásárcsarnok környékén lakóknak és az arra járóknak, mivel szeptember 24-ig várhatóan befejeződnek azok a gázrekonstrukciós munkálatok, amelyek nagy felfordulást okozhatnak a közlekedőknek.

hirdetés

térkép

Az E.ON eredetileg szeptember 4-re fejezte volna be a gázvezetékek felújítását a Móricz Zsigmond tér környékén több lépésben, ám különböző okok miatt a munkálatok egy része szünetel.

A tanév kezdete miatt megnövekedett forgalom miatt azonban nem folytatódhattak a munkálatok, azok így szeptember 14-én, hétfőn indulnak újra s tartanak majd szeptember 24-ig. Mindez azonban forgalomkorlátozásokkal jár.

Emiatt a Bajcsy-Zsilinszky utcát kétsávosra szűkítik, a Zólyom utca egyirányú lesz a Bajcsy-Zsilinszky u. felé, a Vásárcsarnok keleti oldalán lévő utcát is egyirányúsítják déli irányban (azaz megfordul a haladás iránya). Magába a Bajcsy-Zsilinszky utcába nem lehet majd behajtani, csak a célforgalom érdekében, emellett tájékoztató táblákat helyeznek ki a Nagy Lajos király úton, valamint a Kálvin és az Ipar utcákban.

A rekonstrukciós munkálatok miatt a távolsági buszok érkezésekor és indulásakor néhány perces késésekre lehet majd számítani, a reggeli és délutáni csúcsidőszak idején pedig rendőrök biztosítják a forgalmat. Az E.ON azt ígéri, hogy az érintett lakosságot szórólapokon fogja tájékoztatni a részletekről, amelyekből kiderül, hogy a rekonstrukció célja a téli időszakban is zavartalan maradjon a gázszolgáltatás.