Tóth Bertalan beborította Pécset

Nem csak a hivatalos hirdetési felületeken, hanem villanyoszlopokon, áramelosztó szekrényeken, kukákon vigyorognak az emberekre az ellenzéki pártok jelöltjei. A rekordot Tóth Bertalan tartja, aki gyakorlatilag beborította magával a fél várost, a többiek a nyomába se érnek. A Fidesz egyáltalán nem plakátol.

hirdetés

Úgy tűnik, idén sem ússza meg a város a politikai plakát-cunamit, de érdekes módon ezúttal szinte csak az ellenzék reklámjait látni szerte Pécsen. Az abszolút plakát győztes Tóth Bertalan, a baloldali blokk jelöltje, aki a fél várost beborította önmagával. Az Aradi Vértanúk útján lévő összes villanyoszlopra jutott belőle egy, de van ahol a biztonság kedvéért kettő Tóth Bertalan is mosolyog a választókra.

Az LMP minimális számú reklámanyaggal kampányol, alig láttunk tőlük “oszlopos” felhívást, a Jobbik szintén nem gyúrt rá erre különösebben és elvétve akad csak a kisebb pártok jelöltjeiről valami vizuális emlékeztető az utcákon. Fidesz-jelöltek oszlopos plakátjaival sem találkoztunk, mint kiderült azért, mert nincsenek is ilyenek.

plaki

A párt pécsi elnöke és egyben országgyűlési képviselőjelöltje, Hoppál Péter azt mondta, hogy ő már négy évvel ezelőtt is ragaszkodott ahhoz, ne legyenek teleragasztva a városi oszlopok.

– Nem akarjuk elcsúfítani a várost, korábban sem engedtem meg, hogy össze-vissza ragasszunk Pécsen – mondta Hoppál, aki hozzátette: ez idén sincs másként, nem fog villanyoszlopra, kukákra, vagy ki tudja mire politikai reklámokat kitenni.

Ugyanígy vélekedett Gyimesi Gábor, a Jobbik jelöltje, aki még arra is emlékezett, hogy a pécsi képviselő-testület egyik ülésen ez a téma már szóba került, s akkor erről a pártok szóban meg is egyeztek.

Toth_plakatok2

Tóth Bertalan lapunknak nem árulta el, hogy pontosan mennyit helyeztek el, hány ember munkája kellett ahhoz, hogy megtöltsék a várost, és arról sem beszélt, hogy szórnak-e még ki kampányanyagot. Ugyanakkor leszögezte: a választások után 30 napon belül leszedik a plakátokat.

[note]2-3 ezer forint darabonként letakarítani

Ennyibe kerül egy darab kapcsolószekrényre, vagy villanyoszlopra ragasztott plakát eltávolítása munkadíjjal, anyagokkal és esetleges javításokkal, mázolással együtt – alsó hangon. Összességében tehát sok millió forint leszedetni a nem hivatalos helyekre ragasztgatott kampányanyagokat.[/note]

Ön szerint van értelme a kampány, politikai plakátoknak?

Eredmények

Loading ... Loading ...

Az Ön döntését befolyásolják a választási plakátok?

Eredmények

Loading ... Loading ...

 • Mekk Elek

  Azért a pimaszságnak is van határa!
  Bóka Máté Ciprián is magába szállhatna. Ezt írja eme remek szervilis “újságíró”, aki a Pécsi Újság című pártlapban is gyönyörködtet bennünket pongyola stílusával:
  “Nem csak a hivatalos hirdetési felületeken, hanem villanyoszlopokon, áramelosztó szekrényeken, kukákon vigyorognak az emberekre az ellenzéki pártok jelöltjei. A rekordot Tóth Bertalan tartja, aki gyakorlatilag beborította magával a fél várost, a többiek a nyomába se érnek. A Fidesz egyáltalán nem plakátol.”

  Tíz métert nem tudok úgy megtenni Pécsett, hogy ne Csizi vagy Hoppál fejét kellene néznem.
  Ne sajnálja már az ellenzéktől a plakátokat, nekik más sem maradt, hiszen a kormánypárti jelöltek bámulnak ránk minden óriásplakáton.

  Ciprián, gazdáid elégedettek lehetnek veled!

 • kaja

  A Fidesz a saját cégén keresztül lenyúlta az összes plakáthelyet csillagászati pénzekért. Csizi és Hoppál meg közpénzen mutogatja magát, Csizinek Fodor Ibolyáék külön kampányzárót hoztak össze Kertvárosban, civil támogatásokból. Ezek után ne nyavalyogjanak..

 • Pécsi

  Tényleg nem elegáns dolog.

  Plakátja meg igenis van a baloldalnak, nem is kevés, számoljátok már össze, ez csak duma.

 • Lol

  Pécsi:

  ohh, jönnek hamarosan a rezsiharcos kommentelők és elmagyarázzák Neked!

  Ismeretlen birkamenet résztvevő: “Én Viktorra szavazok, mert felemelte az országot és látom a tévében, hogy épül-szépül minden”.

  A szocik is durván loptak, de ennyire keményen még ők se csinálták, igaz, nem is “éhezett” előtte a holdudvar nyolc évet.

 • Lol

  Szőcs: miért, a másik banda el lesz valaha számoltatva?

  Látod, rogán ügy sincs, most mondta a zsigó robi….

 • Pécsi

  Ha nem foglalta volna el a Fidesz a nagy plakáthelyeket, akkor maradt volna a kicsi pártoknak is hely. Én viszont azt tartom felháborítónak, hogy mindenhonnét Hoppál és Csizi vigyorognak a képembe Orbánnal együtt a város minden pontján, sőt a szórólapjukat a postás hozza. Persze könnyü úgy plakátot kitenni, hogy Simicska negyedáron adja a helyet nekik és gyakorlatilag az összes hirdetési helyet megkapták. Én inkább csendben maradnék Hoppál helyében. Magyarázza meg már valaki, hogy mennyivel jobb a Fidesz? most jön az, hogy nincs tartozása a városnak? De hiszen MI kifizettük az összes önkormányzat adósságát.

 • Szőcs

  Jól el lett számoltatva bercike meg a banda, kőhegyit a bankok bejáratára ragasztanám a szavazóik lássák hogy lehet 70 milliót gyüjteni röpke idő alatt munka nélkül…

 • Lol

  Undorító ez a sok plakát, de :

  – Nem akarjuk elcsúfítani a várost, korábban sem engedtem meg, hogy össze-vissza ragasszunk Pécsen – mondta Hoppál, aki hozzátette: ez idén sincs másként, nem fog villanyoszlopra, kukákra, vagy ki tudja mire politikai reklámokat kitenni.

  peti, te magad csúfítod el a várost, az országot, sajnos túl sokat szerepelsz. Még van rá lehetőséged…:)

 • Krisz

  Miért, az az idióta Hoppál nem plakátol? Mindegyik egyformán lop, csak az egyik bevallja, a másik meg csak kamuzik… tökmind1, kire szavazunk, jobb akkor sem lesz! Akkor már inkább az őszintébbekre szavazzon a jónép!
  Mellesleg nem idegesítő a plakát, engem jobban bosszant az, hogy 3 alkalommal kopogtat egy-egy fidesz aktivista, de a második alkalom óta csak rájuk … az ajtót! Nem vagyok kiváncsi egyik oldal kampányára sem!

 • Lala

  Undorító ez a sok szemét, Tönkreteszik vele a városképet. Szomorú, hogy 2014-ben itt tart a baloldal.

 • Pufó

  Pont köpőmagasságban vannak a plakátjai. Én ezzel szórakozom már pár napja 😀

 • realista

  Én toalett papíron látnám szívesen .
  Na az a “csoki ” a tied lehet !

 • Kötélfonó Attila

  A buszokon is hirdethetne Tóth Bertalan, ha nem lopta volna el…

 • Charlie

  Csokipapíron láthatjuk esetleg? Csokitolvajként ott is helye lenne.

 • Simon

  A tolvaj tolvaj marad. Tóth Berci, lúzer vagy!

 • 7623

  No erre a “leszedésre” kíváncsi leszek…
  Engem inkább a szocik 1994-2010 közötti pécsi eredményei érdekelnének.