Magának adja ki a lakást?

Legyen egy lakásod, legyen egy ügyvédi irodád felerészben, majd az irodáddal vetesd bérbe a saját lakásod és fizess érte 300 ezer forintot – zanzásítva ez szerepel az egyik volt szocialista városvezető jelenlegi vagyonbevallásában. 

hirdetés

A szocialista politikus azt követően nyújtotta be vagyonbevallását a parlamentnek, hogy mandátumot szerzett a párt országos listájáról. Tóth Bertalan, ahogy minden más képviselő is, az anyagban azt részletezi, milyen jövedelme, juttatása, vagyona van. Az anyag hitelességében nem lehet kételkedni, hiszen azt saját kezűleg írta alá. Az igaz viszont, hogy lehet benne tévedés, ahogy arra akadt példa bőven – Simon Gábortól Rogán Antalig – mostanában.

A bevallásban az áll, hogy – beépítetlen területek és Orfűi hétvégi ház  mellett – van Pécsett felerészben egy 130 négyzetméteres családi háza, felerészben egy 59 négyzetméteres társasházi lakása, valamint teljesen övé egy 107 négyzetméteres lakás is még a megyeszékhelyen.

Vélhetően a pécsi ingatlanok közül ad valamit bérbe az N. és Társa Ügyvédi Irodának bruttó 300 ezer forintért.  Korábban ez az iroda – ahogy bevallásában áll – Tóth 100 százalékos tulajdonában volt, jelenleg pedig 50 százalékát birtokolja. A baloldali politikus tehát saját lakását adja ki saját maga által is birtokolt irodának.

Az egyik legnagyobb hirdetési portálon találomra megnéztük, hogy vajon hány otthont kínálnak 300 ezer forintért. Összesen 5 találatot dobott ki a kereső. Az egyik lakásról azt írták: 240 négyzetméteren található 2 nappali, 3 hálószoba, saját konditerem is van, rendelkezik udvarral, zárt parkolóval. A felszerelt lakásban van mosogatógép, riasztó és klíma is. Egy másik hirdetés egy 260 négyzetméteres családi házról szólt, amely “modern, napfényes, 3 szintes, 4 nagy hálószobával és nagy nappalival rendelkezik”. Találtunk egy 90 négyzetmétereset 300 ezerért, amit úgy hirdettek, hogy a Mecsekoldalban most épülő társasházban, egyedi kivitelezésű, déli fekvésű luxuslakás.