600 pécsinek akar munkát adni az IT-Services

Full extrás, második pécsi irodává alakíttatta az egykori Szakszervezetek Házát az IT-Services Hungary, amely így már 600 embernek is munkát tud adni. Szükség is van erre: az utóbbi hónapokban 50 embert vettek fel, s ugyanekkora bővítés lesz még az év végéig. Decemberig közel 400 főt alkalmaz már a 2012-ben félszáz emberrel Pécsre érkező multi.

hirdetés

it service, call center6

– Minden ilyen alkalom ünnep a város életében, hiszen azt üzeni a piac többi szereplőjének, hogy érdemes ide jönni, itt fejleszteni, itt beruházni, Pécsen befektetni – mondta Páva Zsolt polgármester a T-csoport IT-s leányvállalatának telephely-avatóján. Mint mondta, a város is nyer az ilyen beruházásokkal, mert pécsi vállalkozókkal végeztetik a kivitelezést, ráadásul a helyi munkaerő miatt érkeznek Pécsre a vállalatok.

it service, call center1

Bőthe Csaba, az IT Services Hungary ügyvezetője elmondta, az új, 2500 négyzetméteres belvárosi iroda megnyitását az tette szükségessé, hogy régi telephelyét kinőtte a cég.

Összesen 300 embernek tudnak az új telephelyen munkát adni, 130-an már beköltöztek
Összesen 300 embernek tudnak az új telephelyen munkát adni, 130-an már beköltöztek

Az új helyem, a volt Szakszervezetek Házában, a nagy Lajos Király útján 300 embernek tudnak munkát adni, ma 130-an dolgoznak ott, javarészt fiatalok. Kezdő bruttó bérük 200 ezer forint körül van, de folyamatos az előrelépés lehetősége és juttatások is megilletik őket. Elvárás, hogy jól beszéljen németül a jelentkező, hiszen telefonos segítségnyújtásban kell megállniuk a helyüket, a vállalat megrendelői köre pedig javarészt Németországból származik.

Tetőterasz is van a dolgozóknak némi ejtőzésre
Tetőterasz is van a dolgozóknak némi ejtőzésre (Páva Zsolt és Bőthe Csaba)

Bőthe azt mondta, azért is fejlesztettek Pécsen, mert nálunk rendelkezésre áll a megfelelően képzett munkaerő, amely további bővülés lehetőségét hordozza magában. Emlékeztetett: az ITSH pécsi története is erre enged következtetni, hiszen a vállalat baranyai megjelenése óta, két év alatt megnyolcszorozta a dolgozói létszámukat.

Adnak a kényelemre is
Adnak a kényelemre is

Az IT-Services Hungary Kft. Magyarország legtöbb embert foglalkoztató ICT-vállalata. A világhálón nyilvánosan megtekinthető céginformációk szerint tavaly nettó 40 milliárd forintos árbevételt ért el, amiből 1,75 milliárd forintos adózott eredmény származott. A társaság 2012-ben 36 milliárd forintos bevétel mellett 1,2 milliárd forintos nyereséget könyvelhetett el. Az ITSH a német T-Systems International magyar leányvállalata.