Tovább javul a közbiztonság a keleti városrészben

Új térfigyelő kamerákat adtak át ma Pécsen, a keleti városrészben. A kamerák felhelyezésével tovább kívánja növelni a város az ott élő pécsiek biztonságérzetét, s tovább javítani a bűnügyi statisztikákat.

hirdetés

Összesen kilenc kamerát helyeztek ki, amelyek már élesben működnek: hármat Pécsbányán, hatot pedig a Hősök terén szereltek fel. A térfigyelőknek az lesz a szerepük, hogy erősítsék az itt élő közösség biztonságérzetét, a polgárőrséggel és a SZEM-mel – Szomszédok Egymásért Mozgalommal – együtt.

A Hősök terén pénteken tartott eseményen Őri László, Pécs alpolgármestere – aki egyben a Közbiztonsági Tanács elnöke – elmondta, hogy a város régi adósságát törleszti most, hiszen a 2010-es Európa Kulturális Fővárosa program keretein belül történő fejlesztésekből ez a terület teljesen kimaradt.

térfigyelő hősökterén, hl01

Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő elmondta, 2011-ben és 2012-ben az elkövetett bűncselekmények száma nagyon magas volt, de az elmúlt 3-4 év munkájának eredményeként a számadatok javulást mutatnak, 2015-re már több mint 30%-kal csökkent a felderített bűncselekmények száma és ez óvatos optimizmusra ad okot.

A politikus szerint a városrészt sokáig a legfertőzöttebbként tartották számon, ám mára már Pécs egyik legbiztonságosabb területévé vált – köszönhetően a folyamatos járőrözésnek, a SZEM-mozgalomnak és a polgárőrség munkájának. Ennek ellenére a biztonságérzet még nem javult, de a folyamatos fejlesztésekkel, így a kamerák mostani felszerelésével is ennek orvoslására törekednek.

Hangsúlyozta: nem szabad elégedetten hátradőlni, hiszen még rengeteg a tennivaló, a bűnügyek felderítése mellett fontos feladat a problémák lokalizálása is. Ezért javaslatot fog tenni további kamerák felszerelésére.