Félmilliárd jut még a keleti városrészre

Az új játszótér nagyon pörög

Tavasszal folytatódik a városrehabilitációs program Pécsett. Már számos intézkedés történt a program jegyében az előző években is, most tovább újulhatnak a közterek és épületek a keleti városrészben.

hirdetés

A legutóbbi közgyűlésen újabb támogatásról született döntés, amellyel a keleti városrészt – Meszes, Pécs-Somogy, Pécsbánya, Hősök tere – szépítenék tovább a városrehabilitációs program keretein belül.

Dr. Őri László alpolgármester szerint az elmúlt hat évben is igyekeztek minél nagyobb figyelmet szentelni a keleti városrészben élőknek, mivel az azt megelőző években ezek a területek kimaradtak a fejlesztésekből. Jól példázzák ezt azok a beruházások, amik a helyi közösségek megerősítését, a közbiztonság növelését és a közlekedés könnyítését szolgálták.

A szociális városrehabilitációs program jegyében rengeteg fejlesztés történt Pécsbányán, a Hősök tere környékén, és Pécs-Somogy városrészben. A városvezetés több száz millió forintot fordított közösségi házakra és játszóterekre.

pécs-somogy játszótér, hl05

Őri szerint a program egyik fő célja az is, hogy munkához juttassa azokat az ott élő embereket, akik hosszú ideje nem dolgoztak

A közbiztonság növelése érdekében nemrég kilenc darab térfigyelő kamera került a lámpaoszlopokra az ott élők biztonságérzetének növelése érdekében.

Őri elmondta, a továbbiakban is számos fejlesztés várható a keleti városrészben. A városvezetés félmilliárd forintot szavazott meg meszesi fejlesztésekre a legutóbbi közgyűlésen. Ennek keretén belül újabb térfigyelő kamerát helyeznének fel – tovább növelve a közbiztonságot –, újabb játszótereket és sportpályákat, közösségi tereket újítanának meg, egyre jobban felzárkóztatva Pécs elmaradottabb városrészeit.