Továbbra is különjáraton utazhatnak az egészségügyi dolgozók Pécsen

2020 tavaszán vezették be, novemberben újraindították, és most is rendszeresen közlekedik az egészségügyi dolgozók különjárata Pécsen – írja a Tüke Busz Zrt. közleményében.

hirdetés
Uránia Mozi

A városi busztársaságok közül elsőként a pécsi Tüke Busz indított járatot az egészségügyi dolgozók számára tavaly áprilisban munkába járásuk, hazatérésük megkönnyítése és persze a fertőzésveszély csökkentése érdekében a pécsi önkormányzat és a PTE együttműködésével, valamint a Baranya Megyei Kormányhivatal jóváhagyásával.

Az autóbuszok Kertváros és a PTE Klinikai Központ Koronavírus Ellátó Központ (Kórház tér megálló), illetve a Janus Pannonius Klinikai Tömb (Klinikák megálló) között közlekednek, és menetrendjük a reggel 6 és 7, valamint a délután 18 és 19 órai műszakváltáshoz igazodik.

A külön jelzéssel ellátott buszokon most is kizárólag csak az egészségügyi dolgozók utazhatnak (munkáltatói igazolásukat felmutatva). A klinikai járatokat, ahogy az egyéb menetrend szerint közlekedő valamennyi járatot is, minden forduló után fertőtlenítik.