Trükközik a Zsolnay-tulaj?

Bachar Najarinak nincs közel a Zsolnay családhoz

Hiába próbálja foggal-körömmel megakadályozni az órabizniszben utazó szír mágnás azt, hogy bejegyezzék a pécsiek cégét, a Ledina Kerámia Kft.-t, a vállalat nem hagyja magát. A Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. 130 korábbi dolgozója sorsával trükközhet.

hirdetés

Minden eszközzel azon van a Zsolnay-gyár szír tulajdonosa, Bachar Najari, hogy a közel 130 pécsinek megélhetést adó Ledina Kerámia Kft.-t tönkretegye, de még a létrejöttét is meghiúsítsa. A mágnás ugyanis bíróságon támadta meg a város által alapított Ledina cégbejegyzési kérelmét összeférhetetlenségre hivatkozva. Két személy ugyanis mind a Ledinában, mind a Zsolnay-gyárban felügyelőbizottsági, illetve igazgatósági tag volt.

A történetben az a csavar, hogy hiába mondtak már le az érintettek a Zsolnayban betöltött tisztségükről, lemondásukat nem fogadta el azonnali hatállyal Najari, hanem 60 napig még tisztségükben tartotta őket. A Kaposvári Törvényszék a minap első fokon erre hivatkozva nem jegyezte be a Ledinát a cégbíróságon.

Bachar Najari eljárása azért is erősen megkérdőjelezhető, mert – azontúl, hogy 130 ember megélhetése kerülhet veszélybe, akiket perrel is fenyeget – korábban éppen ő kezdeményezte a Zsolnay-gyárból a pécsi önkormányzat kizárását.

Most pedig éppen a város által delegált felügyelőbizottsági és igazgatótanácsi tagok megtartására hivatkozott a bíróságon.