Tubes-kihívás: szelfikkel csábítanak a Mecsekre!

Az internetet mostanában a kihívások mozgatják vagy épp robbantják fel. Pécsen viszont egy teljesen új őrületet találtak ki, ami egyáltalán nem kivitelezhetetlen. Fotókat kell készíteni arról, ha kirándul a család vagy épp magányosan futkorászik valaki. Az úti célt viszont megadták, így ha a Tubesen vagy a Zengőn jár valaki, kattintson! 

hirdetés

#napiTubes

A Mecsek Maraton Team tavaly indította útjára a #napiTubes elnevezésű akcióját, ami először a sportolók, majd a kirándulók körében is hamar népszerű lett.

– Félszáz embert már biztosan rávettünk ezzel arra, hogy látogasson el a Tubesre. Így volt aki a tv-torony mellől, az autóját leparkolva vágott neki az erdőnek, de volt olyan is, aki Pécs központjából futott fel társaival a kilátóhoz – mondja Nedjalkov Balázs, a Mecsek Maraton Team vezetője.

napizengo
Ők már egyszer biztosan a csúcsra jutottak! A kép a Zengőn készült

A kilátótól pedig sorba érkeztek a fotók. Az év végére már annyi jött, hogy a képek alapján Mr. NapiTubes-díjat is ki tudtak osztani. – Ezt a díjat Szilárd Ferenc érdemelte ki, aki Hosszúhetényből érkezett biciklivel több mint 50 alkalommal, hogy felfusson a Nagy-Tubesre – tette hozzá Balázs.

A Mecsekre való feljutás módja nincs kikötve: lehet kirándulni, futni, kerékpározni!

A civil egyesület célja egyébként nem más, minthogy az egészséges és sportos életmódot népszerűsítése és megszerettetése az emberekkel.  Így idén folytatódik a #napiTubes kihívás annyi plusszal, hogy bekapcsolták a Mecsek legmagasabb pontját is az úti célok közé. Így aki a Zengőre látogat el és onnan küld képet, az is részt vehet a megmérettetésen.

napitubes
Gyalog, futva vagy bringával – a cél, hogy mozogjunk!

#napiZengő

A kihívásban azok vehetnek részt, akik a fotóikat #napiTubes vagy #napiZengő hashtaggel látják el és feltöltik a Mecsek Maraton Team Facebook-oldalára.

És íme a videó, ami kedvet csinál egy kis természetjáráshoz!