Tucatjával rúg ki dolgozókat az egyetem

A Pécsi Tudományegyetem arról hallgat, hogy pontosan kiket is érint a leépítés. A diplomatikus megfogalmazás szerint viszont több karról rúgnak ki embereket. 

hirdetés

Hónapok óta benne volt a levegőben, legutóbb pedig a jogtudományi karon kirobbant botrány után már kézzelfoghatóvá is vált, hogy a PTE-nek gazdasági okokból el kell távolítania több tucat embert.

A PTE szerint pénteken megkezdődött a konzultáció a Pécsi Tudományegyetem és a közalkalmazotti tanács között a csoportos létszámleépítésről.

Kottász Gergely, az universitas szóvivője közölte: a lépés a több mint 6000 fős összmunkavállalói létszám 1%-át sem érinti, összesen 43 főnek kell felmondaniuk.  A munkaügyi központnak pedig már be is jelentették a csoportos leépítést.

Az intézkedések nyolc szervezeti egységet érintenek, így a Állam- és Jogtudományi Kar, Bölcsészettudományi Kar, Gazdasági Főigazgatóság, a szekszárdi Illyés Gyula Kar, Klinikai Központ, Közgazdaságtudományi Kar, Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kar, Természettudományi Kar dolgozóinak  intenek búcsút.

– A gazdálkodás egyensúlyának, stabilitásának érdekében a Pécsi Tudományegyetem kénytelen kapacitásait a hallgatói létszámhoz igazítani – magyarázta Kottász. – Ugyanakkor mindent megtesz annak érdekében az egyetem vezetése, hogy a csökkenő létszám ne érzékeltesse hatását az oktatás, kutatás és egészségügyi szolgáltatás színvonalában.

Azt azonban nem árulta el, hogy mely szakmákat, oktatókat, orvosokat vagy éppen a technikai kiszolgáló személyzetnek kell távoznia. A korábbi hírek alapján azonban kijelenthető, hogy minden területen várható leépítés.

  • vackor

    Éppen ennyi állást hirdettek meg a neten. Egy rakat egyetemi tanárt keresnek.

  • Csak így tovább!

    Nagyon helyes, Magyarországnak nincs szüksége gondolkodó, diplomás emberekre. Inkább legyen minél több közmunkás droid, ők majd minden faluba stadiont építenek a dolgozó nép dicsőségére.