Tönkretenné a Tüke Buszt?

Attól fél, hogy fölösleges lesz?

Hofekker Ferenc, a cég szakszervezeti vezetője megpróbálta ellehetetleníteni a Tüke Busz Zrt.-t mint közszolgáltatót, veszélyeztetve ezzel Pécs közösségi közlekedését és a buszsofőrök munkáját is – írja lapunknak eljuttatott közleményében Árki Sándor, a vállalat vezérigazgatója.

hirdetés

Mint közölte, július 29-i keltezésű, hivatalos dokumentumokkal rendelkeznek erről a tényről. Ebből szerinte az is kiderült, hogy “mindezt önös érdekből teszi, egészen pontosan pénzért”.

Árki Sándor szerint ilyen manőverekkel próbál ugyanis hozzájutni néhány ezer forintos tiszteletdíjhoz, amely a PK Zrt. felügyelő bizottsági pozíciójáért illeti meg.

Attól fél, hogy fölösleges lesz?
Személyes politikai érdekei és céljai vagy a szakmai munka vezérli? 

“A megismert dokumentumok és tények alapján a tegnapi nappal elrendeltem Hofekker Ferenccel szembeni fegyelmi vizsgálat megindítását, illetve ennek jogi előkészítését, hiszen tettének súlyos munkajogi következményei vannak” – jelentette ki Árki.

A vezérigazgató azonban hozzátette: a fegyelmi eljárást és vizsgálatot október 13-ig felfüggeszti, amennyiben ebbe Hofekker Ferenc beleegyezik. Ennek oka, hogy ma értesült arról, hogy a szakszervezeti vezető a pécsi baloldali pártok és szervezetek támogatását élvezve, politikai szerepre készül, képviselőjelöltként indul az önkormányzati választásokon.

“Bár felháborítónak és erkölcsileg mélyen elítélendőnek tartom, hogy kerülőutakon és hátsó ajtókon keresztül próbálta tönkretenni azt a céget, amely munkát és megélhetést nyújt a számára, megpróbálta tönkretenni a romjaiból fáradságos munkával újra felépített pécsi közösségi közlekedést és megpróbálta veszélybe sodorni kollégái állását és munkahelyét, úgy gondolom, ennek a vizsgálatnak mindenféle politikai érdeken felül kell állnia” – közölte a Tüke Busz vezérigazgatója.

Mint írta, a Tüke Busz Zrt.-nél eddig sem volt, és ezután sincs helye a politikának, nincs helye önös politikai érdekeknek, mert a közösségi közlekedés olyan közügy, amelynek mindig az aktuális politika felett kell állnia.

“Csak reménykedni tudok abban, hogy Hofekker Ferenc eddigi és ez utáni sajtóban és a nyilvánosságban tett kijelentéseit nem személyes politikai ambíciói, céljai és érdekei vezérelték és vezérlik, hanem azon munkavállalóknak az érdekképviselete, akik belé helyezték a bizalmukat” – tette hozzá zárásként.