Szeptember 15-én kezdetét veszi a fűtési időszak, ami a következő év május 15-ig tart. A lakóépületekben – a várható kedvező időjárásra való tekintettel – szeptember 15-én nem válik szükségessé a hőközponti fűtőberendezések üzembe helyezése.

hirdetés

A meteorológiai előrejelzések szerint a jövő hét közepéig az átlagosnál melegebb időjárás várható.

A távfűtött lakóépületek 97 százalékának olyan megállapodása van a Pétáv Kft.-vel, amely leegyszerűsíti a fűtésindítási, -leállítási eljárást a fűtési időszak elején és végén. A lakóközösségek felhatalmazása alapján a Pétáv Kft. az időjárási viszonyoktól függően helyezi üzembe, illetve üzemen kívül a fűtőberendezések központi elemeit. Így a fogyasztók a hőszolgáltatást anélkül tudják igénybe venni, hogy a lakótársakkal folyamatosan egyeztetni kellene az épület fűtésének beindításáról és leállításáról. A megállapodással rendelkező épületeknél a Pétáv akkor indítja el a fűtésszolgáltatást, több időjárási tényezőt is figyelembe véve, ha a napi átlaghőmérséklet 12°C körüli értékre csökken.

A hőközponti fűtőberendezés az időjárás alakulásától függően biztosítja a lakások fűtését. A fűtési időszak további részében szükségtelenné válik az épületek időjárástól függő leállítása és beindítása, mivel a hőközponti szabályozó elektronika – a külső hőmérséklet függvényében – beállítja a radiátorokban keringtetett víz hőmérsékletét, és leállítja a keringtetést, ha arra nincs szükség, vagyis külső beavatkozás nélkül is takarékosan üzemel. A megállapodásban rögzítettektől eltérő igények esetén természetesen a lakóközösségeknek lehetősége van lemondani, vagy megrendelni a fűtést. Ezt eseti igénybejelentéssel lehet megtenni a Pétáv Kft. ügyfélszolgálatán. Minden lakóközösség, függetlenül attól, hogy rendelkezik-e megállapodással vagy sem, a képviselőik útján (közös képviselők, lakásszövetkezetek) egyedileg rendelkezhet a fűtés indításáról, illetve leállításáról.

(x)

Hirdetés