Tűzifát kaptak a rászorulók

A 25 leginkább rászoruló pécsi család 25 erdei köbméter tűzifát kapott a várostól szerdán az osztáson. A fák pakolásában is aktívan részt vettek a pécsi városatyák. 

hirdetés

Az országban idén kétszer annyi rászoruló család jut tűzifához, mint az elmúlt években, ugyanis a kormány egymilliárdról kétmilliárd forintra emelte az erre irányuló ingyenes szociális program keretét. Azonban ez Pécset mint megyei jogú várost nem érinti, ugyanis csak a kistelepülések kapnak a támogatásból.

Ezért a pécsi intézmények és az önkormányzat összefogott annak érdekében, hogy a város területén élők is részesüljenek a lehetőségből. A családok számára azokat a bálványfákat vágta ki a Biokom Kft., amelyekkel  már egy ideje küzd a város. Ez a jövevény faj még az 1950-es években jelent meg a Mecsekben, s az elmúlt évtizedekben elszaporodott, és már veszélyezteti az őshonos fákat.

– A Biokom az irtások során keletkezett 25 köbméter fát jótékonysági célra szeretnék felajánlani – fogalmazott Csizi Péter, Pécs alpolgármestere. – Az önkormányzat családsegítője segítségével megkerestük a 25 legrászorultabb családot, akiknek egy-egy erdei köbméter tűzifával tesszük melegebbé a karácsonyukat.

faosztás4
A pakolásban Csizi Péter is segített

A tűzifák rakodásában egyébként az alpolgármester is aktívan részt vett. A fa elszállítását a családoknak kell megoldaniuk, de a Biokom egyik alvállalkozója tíz családnak nyújt segítséget ebben, mások pedig ismerősöknek és barátoknak szóltak.

– Télen felmerül a kérdés, hogy az otthon melege biztosított-e minden család számára – tette hozzá Hoppál Péter, országgyűlési képviselő. – Bár ma Magyarországon egyre kisebbek a közüzemi számlák, sok családhoz nem jut el teljes mértékben az intézkedés, hiszen vannak, akik nem gázzal, hanem tűzifával fűtenek.

Moór Eszter, népjóléti bizottság elnöke elmondta, hogy emellett több ezer család részesül lakásfenntartási támogatásban, akik városszerte olyan lakásokban élnek, ahol fával kell fűteni.

 • Köszönjük Realis!

  Tényleg nem lehetsz fizetett kommentelő, mert akkor tudnál írni, és annak értelme is lenne. Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.

 • realis

  Nem az adomany a baj,hanem a kepmutatas.Szerinted a chipek vilagaban melto az emberi lethez,hogy egy pics fat oszt.
  Ha figyelnel a tolnokoskodassal kapcsolatosan azt irtam,hogy eggyiket sem szeretnem a Szechenyi teren latni.De teged sem,mert elvakult vagy,es agymosott.
  Ha a szemedbe mondhatnek dolgokat maskent velekednel,hacsak nem kaptal trafikot,folder,iroasztalt,tuzifat stb.
  Minosegbiztositast a politikaba,a vezetesbe.Csizi es a teri naplopok irany a szalagmunka

 • Bélabá

  Ja most nincsenek éppen külföldön, takarodjon ez a pécsi fidesz nagyon messzire…

 • !!!

  Ne felejtsük el, kedves fikázók, hogy erdei köbméterről van szó….bár frissen vágott…de ingyen van, szeretet van, meg békesség…

  Gyűjthettek nekik ti is pénzt tüzelőre, vagy segíthettek elszállítani nekik a fát….vagy akár megoszhatjátok a saját tüzelőtöket….

  gondolom nem azon fáradoztok éppen, hogy megszerezzétek a családok elérhetőségét, hogy ti is adakozzatok karácsony küszöbén…..

  na…akkor kuss legyen!!!!

  viszlát

 • Köszönjük Realis!

  Bértollnokoskodj máshol. Leülhetsz, egyes!

 • realis

  Igen!Bravo!Nevetseges fa.s.z,azt hiszi,hogy ez az allamferfi vagy akarcsak politikus feladata.Neki egy kezfeltartassal kell olyan donteseket hozni,es jovahagyni,hogy jotekonysag,vagy karacsonyi adakozas ne is legyen gondolatilag se jelen.Ezek?Nulla embersegbol,tartasbol stb.Csizinek mennie kell,mivel a fentiek tukreben semmit nem alkotott,csak eloskodik a varoson.gusztustalan!!!ki szavaz ra?miert?mit tud? el kell. zavarni ezt a koszos bandat,uj embereket,uj partot akiket korul kell vezetni a polg. hivatalban,mert meg nem jart ott.

 • VKI

  Ez a kis p…cs mindenhol ott van? Ki esett az iskolapadból és egyből mérhetetlen élettapasztalattal rendelkező ész és fa osztó lett!

 • Szegfű Gyula

  Végre valaki ad, nem csupán lop a várostól, mint a szocik…

 • Márk

  Azt írták, hogy ,,melegebbé a karácsonyukat”. Arra a pár napra kitart, na 😀

 • gyula

  Van fogalma valakinek hogy 1 köbméter fa az mi a túró?

 • papa

  Rakodok akár tűzifát is, csak szavazzatok majd rááááám!!!