Tűzijáték robbant a pécsi férfi kezében

Túl vannak a hatóságok az év legkeményebb napján, szilveszter éjjelén. Pörögtek a mentősök, a tűzoltók és a zsaruk is, sok pécsi ünneplő dolgoztatta meg őket különféle módon az újév köszöntése során.

hirdetés

Természetesen mindenhol késő este kezdődött a nagyüzem. A tűzijátékok rengeteg esetben okoztak tüzet, személyes sérülést azonban szerencsére csak egyszer.

Farkas Gyula, a baranyai mentőszolgálat vezető mentőtisztje elmondta, míg napközben csupán egy súlyosabb balesethez kellett kivonulniuk, 23 óra után beindult a hajtás: az éjszaka folyamán rengeteg, több mint nyolcvan riasztást kaptak.

Ezek közül tizenkilenc esetben teljesen részeg, magatehetetlen illetőt kellett ellátniuk, közülük két esetben fiatalkorúról van szó.

Az éjszaka folyamán a legsúlyosabb baleset Újhegyen történt, ahol egy férfi kezében felrobbant egy tűzijáték. Itt elsősorban nem is a kéz és a kézfej sérült leginkább, hanem az arc és a fül. A férfit a fül-orr-gége klinikára szállították.

buli_itatás
Gyorsan oldódik a hangulat egy újévi buliban

A lánglovagok is sokszor léptek akcióba: a Bálicsi úton egy fenyőfa gyulladt ki tűzijátékoktól. Többfelé is a növényzet kapott lángra a nagy durrogtatás közben: a Középmakár-dűlőben egy bozótos terület lángolt, Orfűn a tűzijátékok egy tuját lobbantottak lángra egy ház udvarán. Keszüben csatornába dobott petárdák okoztak tüzet.

Szederkényben egy személyautó nekihajtott egy gázórának, az szivárogni kezdett, mire a kocsi továbbhajtott. A szakemberek gyorsan megszüntették a szivárgást, de a biztonság kedvéért 50 méteres körzetben kiürítették az ingatlanokat.