Tűző napon álltak sorban a betegek a rendelőnél, hétfőn érkeznek a napvitorlák

30 fokban, 15-20 percet is várakoztak délelőtt a betegek a Lánc utcai rendelő előtt, mivel a járványügyi szabályok miatt csak egyesével, lázmérés és a kérdőív kitöltése után engedik be őket. A pécsi önkormányzat gondoskodni fog az árnyékolásról, hétfőtől napvitorla alá húzódhatnak be a várakozók – írja a SzabadPécs.

hirdetés
Uránia Mozi

A szabályok betartása miatt nagyjából 400 beteg állhat kint a délelőtti órákban a Lánc utca előtt a vérvételre és a szakrendelésekre várva. Viszont a nagy melegben, tűző napon szinte kibírhatatlan ez – szúrta ki a SzabadPécs egy, a rendelő előtt sorban álló beteg Facebook-bejegyzését.

A lap a problémával megkereste a pécsi önkormányzatot – mivel a rendelőintézetet az Egyesített Egészségügyi Intézmények (EEI) működteti, mely a város cége –, akik elmondták, szembesültek a helyzettel, azonban a rendelő nyilvánvalóan nem ilyen járványügyi körülményekre volt kialakítva, mindenesetre cselekedni fognak.

Hétfőtől biztosítanak majd a Lánc utca előtti területen egy ideiglenes árnyékolási lehetőséget, ez ügyben már egyeztettek a Pécsi Vagyonhasznosítóval, amelytől az EEI egy  napvitorlát kap – írja a lap.

Egyébként a rendelő munkatársai igyekeznek a lehető leggyorsabban beengedni a betegeket a szabályok betartásával, emellett ingyenesen fogyaszthatnak vizet is az ottani automatából.

A kiemelt kép forrása: szabadpecs.hu