Nyaraljon a város üdülőiben!

Mintegy másfél tucat üdülőben is vakációzhatnak a pécsiek, méghozzá igen olcsón. Az Önkormányzati Üdülő Alapítvány kezében lévő apartmanokat bárki használhatja, csak sokan nem tudnak róla. A Balaton-parton nem is igen találni olcsóbb lehetőséget a pécsinél. 

hirdetés

Bár az utóbbi évtizedekben sokat hallhattunk kiprivatizált állami üdülőkről, enyészetté váló vállalati, önkormányzati apartmanokról, Pécs ilyen szempontból kivétel. A város által létrehozott Önkormányzati Üdülő Alapítvány ráadásul még több üdölőt szerzett, és fejlesztette is azokat.

A csaknem húsz éve létező szervezet minden pécsinek ad lehetőséget, hogy ezekben az apartmanokban nyarljanak, de elsősorban a közalkalmazottak és a köztisztviselők szoktak időpontot foglalni.

Balatonlelle: nem rossz környezet egy köztulajdonban lévő üdülőtől…

– Húsz üdülőnk van jelenleg és összesen 140 millió forintot költöttünk fejlesztésükre. Teljesen nullszaldós működéssel gondozzuk őket: a nyaralóktól érkező bevételeket forgatjuk vissza – mondja Nász László, az alapítvány kuratóriumának elnöke, a polgármesteri hivatal ellenőrzési osztályának vezetője.

Mint mondta, az idők során állami, önkormányzati cégektől szálltak rájuk üdülők: többek között a városi vízműtől, a távhőszolgáltatótól, a köztisztasági vállalattól, s magától a polgármesteri hivataltól szereztek apartmanokat. Évente több száz embernek, a teljes kapacitást kihasználva akár 800 főnek tudnak önellátós, a legtöbb esetben összkomfortos szállást biztosítani a Balaton partján vagy Harkányban a gyógyfürdő szomszédságában.

Szó szerint partközeli.

– Május közepétől bárki jelentkezhet, aki szeretne a Balatonon vagy Harkányban elölteni néhány napot. Általában mindig marad bőven kiadható helyünk, mert sajnos kevesen tudnak erről a lehetőségről. Egy hasonló kategóriájú piaci szállás nagyjából 70 százalékát kérjük, azaz egy vízparti fonyódi ötfős faház egy hétre 70 ezer forintba kerül nálunk – mondja Nász.

Az üdülők nagy része modernizált, sokat a falig lebontottak, majd újraépítettek, bevezették az apartmanokba a kábeltévét, de van bennük konyhagép, mikró, tűzhely, hűtő, edények, evőeszközök – kint kocsibeálló, esetenként fedett terasz, grillhely.

Nász azt mondja, érdemes figyelni a pecs.hu-t május közepétől, hiszen általában ekkor hirdetik meg a lehetőséget. Emellett az udulesiajanlatok.hu honlapcímen, képekkel, árakkal is megtekinthetők az alapítvány által kínált lehetőségek.

  • azta

    Lehet, hogy azok nem vízpartiak. A falu végén 2000/fő az ajánlat.

  • érdekes

    5 személynek 10.000Ft/éjszaka. Ez lenne az a hatalmas kedvezményes ár, ahová mint pécsi polgár eljuthatnék ( persze ha a pályázatomat nem utasítják el, mint eddig 2x már igen ).

    Fonyódon több ugyanebben az árban ( olcsóbb is van ) lévő üdülési lehetőség is van, ahol nem kell pályáznom!!

    Köszi Pécs.