Vád: kivégzéssel fenyegette meg a nőt

A Pécsi Járási Ügyészség amiatt emelt vádat, mert egy férfi alkalmi hölgyismerősét tartotta fogva, fenyegette. Vádlott az ügyészség szerint le akarta vágni nő fejét egy hatalmas késsel. 

hirdetés

Mint arról Varga-Koritár György Baranya megyei főügyész lapunkat tájékoztatta, a férfi egy pécsi szórakozóhelyen ismerkedett meg a sértettel, akit lakására felvitt. Reggel, mikor a vádlott felkelt nem találta pénzét, ezért a hölgyismerősét – aki távozni szeretett volna – bezárta, majd folyamatosan fenyegetve követelte vissza az összeget, melyről úgy gondolta, hogy a partnere lopta el tőle.

kés, késel, gyilkosság (1)

– Miután a sértett a lopást tagadta, a férfi egy 22 centis késsel megfenyegette, annak markolatával többször megütötte. A vádlott ezután a nő fejét a falba verte, majd a kést a torkához szegezte azzal, hogy levágja a fejét, amennyiben nem adja vissza a pénzét. Nyomatékul az elkövető a nő több hajtincsét is levágta – közölte a főügyész.

kés, késel, gyilkosság (3)

Varga-Koritár György tájékoztatása szerint időközben a vádlott 9 éves lánya is felébredt, aki szemtanúja volt az eseményeknek, ezért a gyermeket levitte a szomszédos élelmiszerboltba és ott az eladó gondjaira bízta. Ez idő alatt a lakásba bezárt sértett egy ismerősét telefonon értesítette, aki – miután a lakásba visszatérő vádlott továbbra sem engedte el– az ajtót betörte és a lakásból kimenekítette az áldozatot.

kés, késel, gyilkosság (4)

–  A vádlott cselekménye többek között az önbíráskodás bűntettének, személyi szabadság megsértése bűntettének megállapítására alkalmas, mely bűncselekmények közül a legsúlyosabb bűncselekmény büntetési tétele 2-8 évig terjedő szabadságvesztés – közölte a főügyész.