Ügyvéddel van baja a pécsi Jobbiknak

A Zsolnay-ügy újabb fejleményeiről tartott sajtótájékoztatót hétfőn Gyimesi Gábor, a Jobbik pécsi önkormányzati képviselője. A politikus szerint túl nagy befolyással van a városvezetésre Szabó Iván ügyvéd, aki az egykori Zsolnay-dolgozók és az önkormányzat érdekeit képviseli.

hirdetés

Az ellenzéki párt képviselőjének sajtótájékoztatója az önkormányzat által alapított Ledina Kerámia Kft. eladásával kapcsolatos ellenérzéseiről szólt. Gyimesi Gábor szerint a múlt heti zárt bizottsági ülésen kézhez kapott dokumentumok már sejtetni engedték, hogy gyors döntést kell hozniuk a cég eladását illetően.

Bár a Jobbik támogatta a városvezetést abban, hogy új céget hozzon létre az esetlegesen felszámolás alá kerülő Zsolnay-gyár dolgozóinak megmentése érdekében, ám az azóta eltelt időszak fejleményei szerintük bebizonyították, hogy az ügyben eljáró Szabó Iván ügyvéd túl nagy befolyásra tett szert.

– Véleményünk szerint a Ledina Kft. eladásával az új munkáltató Szabó Iván ügyvéd érdekkörébe tartozó cég. Ráadásul nincs hosszú távú garancia arra, hogy az új tulajdonos nem teszi-e utcára a dolgozókat – fogalmazott a politikus, hozzátéve, hogy a dolgozók ugyanakkor jelentős értéket, szakértelmet képviselnek.

Gyimesi Gábor szerint már nem az önkormányzat irányítja az ügyeket Pécsen, hanem Szabó Iván, így a városvezetés kezéből kikerült az irányítás – az egykori Zsolnay-dolgozókkal kapcsolatban is. Szerinte az önkormányzatnak semmire nincs befolyása, ez abból is látható, hogy álláspontja szerint az ügyvéd ötlete volt, hogy a város támadja meg a Zsolnayt, ő vette rá a várost a pereskedésre, és a Ledina Kft. létrehozása és a dolgozók átvétele is az ő kezdeményezésére valósult meg, azaz “a saját érdekkörébe vonta az ügyet”.

– Azt akarjuk, hogy az önkormányzat minden kapcsolatot szakítson meg Szabó Ivánnal, hiszen aggodalomra ad okot, hogy egy olyan ügyvéd irányítja a várost, aki rosszindulatú pereskedésekre kényszeríti Pécs városát .