Hátborzongató állatok lesznek Pécsen

Pécsett még soha nem látott nagyvadak és számos új állat is lesz a megújult zooban!

hirdetés

Több mint egymilliárd forintból alakítják át a pécsi állatkertet, amely ökoturisztikai élményparkká válik jövőre. A 4 hektáros zooba új állatokat is hoznak, köztük elég ijesztőeket is. Két puma érkezik majd Athénból, de lesznek leopárdok, tigrisek, barnamedve, borjúfóka is. A pécsi parkban él majd varacskos disznó, tehénantilop, vöröspanda is – bár ez utóbbi hosszú távú terv, miután nagyon nehéz hozzájutni.

– Emellett az akváriumi gyűjteményben is nagy változás lesz, hiszen nagyméretű tengeri akváriumokat állítunk ki, s még cápát is hozunk – mondta Szatyor Miklós igazgató.

Puma

A puma Amerikában elterjedt állat, közelebbi rokonságban van a házimacskával, mint az oroszlánnal. Fogságban hátborzongatóan emberszerű sikolyokat is hallat.

Leopárd

A leopárd tulajdonképpen őshazájába tér vissza, hiszen egykoron Európában is elterjedt volt a jégkorszakban. Jelenleg Afrikában és Ázsiában élnek, jobbára fákon rejtőzködve.

Jön a barnamedve is
Jön a barnamedve is

A barnamedve akár 700 kilósra is meghízhat és elérheti a háromméteres hosszt is. A mindenevő állatot a természetben azonban jobb elkerülni, mert iszonyatos erővel csaphat le a területére betolakodókra.

Borjúfóka

A borjúfóka nem feltétlenül ragaszkodik a jeges világhoz, de kedveli a hideg tengereket. Nagyjából negyven évet él, naponta akár 8 kiló halat is bekebelez.

Varacskos disznó

A varacskos disznó nem túl szerencsés jószág, hiszen nem áldották meg sok szépséggel, raádásul egy egyszerű étkezés is bonyodalmakkal jár számára, hiszen le kell térdelni az ételhez, mivel túl hosszú a lába, de rövid a nyaka.

Tehénantilop

A tehénantilopok akár150 centi magasak és több mint két méter hosszúak is lehetnek. Közösségi életet élnek. Kicsinyeiket óvodákba járatják, vagyis vigyáznak egymás borjaira, amíg a másik anyának dolga akad.

Vörös panda

A vöröspanda hasonlít a pandára, színe és mérete eltérő, a veszélyeztetett fajok közé tartozik, miután szőrméje miatt gyilkolják Ázsiában.