Szivarkát gyártanak majd az új pécsi dohánygyárban

bat15

hirdetés

Megindult a termelés a BAT Pécsi Dohánygyárának második üzemében, a 9 milliárd forintba kerülő Finn utcai, közel 9 ezer négyzetméteres csarnokban. A BAT bízik az új szivarka sikerében.

– Egy eddig nem gyártott szivarkát dobunk piacra, ezek készülnek egyedül ebben a gyárban, amelyben kétszáz pécsi dolgozó lesz a segítségünkre. A termék legnagyobb része külföldi piacokra meg, s bízunk a sikerében. Ha megfelelően kelendő lesz a portéka, még több embernek tudunk munkát adni a városban – mondta lapunk kérdésére Tóth Attila, a BAT Pécsi Dohánygyár Kft. szabályozási és kormányzati kapcsolatokért felelős vezetője, miután Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Páva Zsolt polgármester felavatták az új pécsi dohánygyárat.

bat13

A 8850 négyzetméteres üzemcsarnokra 9 milliárd forintot költött a BAT, teljesen átépíttette, felújíttatta azt elsősorban baranyai kivitelezők segítségével. Most még a próbaüzem zajlik, de novembertől teljes sebességre kapcsolnak.

bat14

Páva Zsolt polgármester az avatáson azt mondta, a fejlesztés a bizonyítéka annak, hogy a BAT a jövőben is egyik bástyájaként tekint Pécsre. Hozzátette: jelenleg is folyamatosan azon dolgozik a város és a kormányzat, hogy Pécs újraiparosítása erőre kapjon, ebben a folyamatban pedig fontos állomás a gyár megnyitása, mert azt üzeni a befektetőknek, hogy érdemes a városban termelőüzemet létrehozni.

bat12

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint a magyar, illetve pécsi dolgozókat dicséri a BAT döntése, hiszen jó munkaerő hiányában nem jönnének létre újabb és újabb beruházások. Hozzátette: a cégcsoport óriási befektetése azt jelenti, hogy a nemdohányzók védelmében hozott kormányzati intézkedések, a trafikrendszer kiépítése nem befolyásolta komolyabban a dohányipari szereplők versenyét, azok továbbra is képesek a beruházásokra.

bat2

Richard Widmann, a British American Tobacco vállalatcsoport közép-európai vezérigazgatója az üzemcsarnok avatása előtt tartott beszédében azt emelte ki, hogy Pécs a cégcsoport nyugat-európai ellátási láncának egyik sikeres szereplőjévé vált. Ez pedig, tette hozzá, nagyrészt annak köszönhető, hogy a pécsi alkalmazottak precízek, kitartóak, rugalmasak, innovatívak, tehetségesek és hűségesek a vállalathoz.