Új gazdára lelhet az egykori pécsi Bőrklinika

A csütörtöki ülésén döntött a pécsi közgyűlés arról, hogy liciteljáráson értékesítik a város  egykori Bőrklinika épületét. Az épülettömbért közel egymillárdot kér majd el a város. 

hirdetés

Korábban írtuk:

Csütörtöki ülésén dönthet a pécsi közgyűlés arról az előterjesztésről, amely szerint értékesítenék a város tulajdonában álló egykori Bőrklinika épületét. A Kodály Zoltán utcai épülettömb liciten találhat új gazdát.

2015 óta áll üresen az egykori Bőrklinika épülete a Kodály Zoltán utcában, most azonban változás állhat be: a tervek szerint az önkormányzat október végén liciten értékesítheti az ingatlanegyüttest, ha csütörtöki ülésén jóváhagyja a közgyűlés ezt az előterjesztést.

A klinika már nem itt fogadja a betegeket

Amint az ismert, az ingatlan még 2009-ben került Pécs birtokába. Ennek oka az volt, hogy akkor felmerült: a Leőwey Gimnázium nem maradhat a helyén, ugyanis a korábbi városvezetés és a ciszterci rend, amely a Szent István téri iskolaépület tulajdonosa, nem tudott megegyezni. Ezért az önkormányzat egy csereügylet során az egyetemtől megszerezte a Bőrklinika épületét, a tervek szerint ide költözött volna a patinás belvárosi gimnázium. Páva Zsolt polgármester azonban 2013-ban hosszú távú megállapodást tudott kötni a Ciszterci Apátsággal, így a szülők és a diákok is megnyugodhattak, a Leőwey Gimnázium a helyén maradhatott, sőt azóta már fel is újították.

Csaknem egymilliárdos nettó értékre becsülték fel az ingatlant

A Bőrklinika épülete azonban a városé maradt, 2015-ben a gyógyítóközpont is kiköltözött belőle. Most újra változás állhat be a tulajdonjogban, a közgyűlési előterjesztés szerint a jogszabályoknak megfelelően liciten értékesítenék a hatalmas ingatlant. A banki jelzálogjoggal terhelt épületegyüttest ingatlanforgalmi szakember mérte fel, a kikiáltási ár így mintegy 992 millió forint plusz áfa lesz.

Hirdetés