Új gyárberuházás Pécsen

Pénteken adták át ünnepélyes keretek között a pécsi Hauni Gépgyártó Kft. új egységét. A vásártér közvetlen szomszédságában található létesítményt Páva Zsolt polgármester, Jakabucz Ildikó, a cég ügyvezetője, valamint Jürgen Spykman, a tulajdonos képviselője avatta fel.

A jelenleg közel ezer dolgozóval és 52 ezer négyzetméternyi termelőcsarnokokkal rendelkező cég új, 3000 négyzetméteres és háromemeletes létesítményében a legmodernebb technológiával felszerelt konferenciaterem mellett ebédlő, orvosi szoba, a felső szinteken 1200 fő részére kialakított öltöző és zuhanyzó helyiségek állnak a munkatársak rendelkezésére.

– Minden okunk megvan rá, hogy pozitívan és bizakodva tekintsünk a jövőre: európai színvonalú gyártó csarnokaink és termelő gépparkunk, jól képzett dolgozóink vannak – mondta köszöntőjében Jakabucz Ildikó ügyvezető.

Páva Zsolt polgármester a partneri viszony fontosságát hangsúlyozta beszédében a beruházás kapcsán.

– Másfél éve avattuk fel a cég új üzemcsarnokát, így a mostani ünnepség jelzi, hogy a Hauni olyan perspektívát lát maga előtt, amely szerint ez a gyár Pécsen fontos szerepet tölt be, s van jövője az itt folyó munkának. Amikor a cég fejlesztési elképzeléseiről először hallottunk, akkor felmerült, hogy a mostani terület nem lesz elegendő a beruházásokhoz. Megértettük a felhívást, s minden létező módon arra törekedtünk, hogy ez az elképzelés megvalósuljon. Nem volt könnyű, megvolt a saját elképzelésünk a vásártér fejlesztésével kapcsolatban. De mi elfogadtuk ezt az igényt, s most ott állunk, ahol pár évvel korábban még vásári tevékenység folyt.

A városvezető kiemelte, hogy fontos kialakítani jó partnerségi viszonyt a Pécsen működő vállalkozásokkal, mert jelentheti a jövőt Pécs számára.

– Ekkor nem lesznek akadályok azon célok útjában, hogy Pécs gazdasága újra erős legyen, a helyi gazdaság legyen a motorja az itteni fejlődésnek, és a gazdaság biztosítsa azt a jólétet, ami szükséges ahhoz, hogy a városnak legyen jövője.

Hirdetés

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Miután az elvtársak tönkre tették a pécsi magyar vállalatokat, most hozsannáznak, hogy idejön egy bérrabszolgákat foglalkoztató külföldi cég!

Comments are closed.