Új igazgató lehet a Pécsi Állatkert élén

Siptár Dávid személyében új igazgatót választ az állatkert élére a pécsi önkormányzat képviselő-testülete. Ő legutóbb szolgáltatási vezetőként tevékenykedett a létesítményben.

Idén májusban nyitott újra a teljes mértékben megújult, a XXI. század követelményeinek minden szempontból megfelelő Pécsi Állatkert. A park nagyon népszerű a látogatók körében, a nyitás óta már több mint százhatvanezren látogattak el a mecsekoldali létesítménybe, ahová folyamatosan érkeznek az új, közönségkedvenc állatok.

siptáruj
A fiatalember veszi át a parkot

A most kinevezésre váró igazgató eddig szolgáltatási vezetőként tevékenykedett az állatkert sikerességéért Borbás Károly megbízott ügyvezető mellett (aki ugyanakkor a Biokom cégvezetője is). Az 1988-ban született Siptár Dávid 2013-ban végzett a Pécsi Tudományegyetem geográfus szakán. Attól az évtől kedzve az EMMI háttérintézményében, a Türr István Képző- és Kutatóintézetnél dolgozott projektreferensként. 2015-től a PÉTÁV Kft. felügyelőbizottságának elnöke.

Idén június óta a pécsi állatkert munkatársaként az állatkertet működtető cég vezetésével, működésével, gazdálkodási és szakma feladataival összefüggő feladatokat látott el, valamint kommunikációs és marketingtevékenységek szervezését és koordinálását végezte.

Az igazgató tervei között szerepel, hogy az intézmény külön figyelmet fordítson a gyerekek környezeti nevelésére, így a pécsi és a Pécs környéki alsó tagozatos diákok ingyenes zoo-pedagógiai foglalkozásokon vehetnek részt az állatkertben. Az évenkénti 150 ezres látogatószám elérésével a park önfenntartóvá tudna válni, de az önkormányzat támogatásával további attrakciókkal, újfajta programokkal még több látogató kereshetné fel a Mecsek oldalán található vadasparkot.

Siptárral Dáviddal készült interjúnk hamarosan olvasható a PécsMa.hu oldalon.

Hirdetés

1 hozzászólás

  1. Ha jól értem, pályakezdőként dolgozott másfél évet referensként, majd rögtön ide ejtőernyőztették pár hónapja, és minden vezetői és szakmai tapasztalat, gyakorlat nélkül kinevezték igazgatónak. Nem szar fideszesnek lenni.

Comments are closed.