Meghökkentő infótáblák

Elöregedtek a pécsi turistatájékoztató táblák, helyükre – a felújítás idejére – egyedi alkotások kerültek. A színes molinók a város turisztikai látványosságait, műemlékeit elevenítik meg.

hirdetés

Képzőművészek, egyetemisták, általános iskolások fogtak össze, hogy pár hétre megváltoztassák Pécs belvárosát. A Irány Pécs Turisztikai Nonprofit Kft. 14 alkotót hívott meg, hogy a város egy-egy pontjára valami egészen meghökkentőt varázsoljon.

birosag

– A városban található pécsi térképek már elöregedtek, le kellett őket szedni a felújítás miatt. Ugyanakkor azt sem szerettük volna, hogy ez alatt a pár hét alatt ezek az oszlopok üresen álljanak és rontsák a város képét – mondja Salamon Péter, az Irány Pécs Turisztikai Nonprofit Kft. egyik szervezője.

pech2

A cél kettős, merthogy a látkép javítása mellett teret is biztosítottak az alkotóknak a megnyilvánulásra.

– Olyan munkák születtek, amelyek keretében az alkotók létrehozták saját tér-képeiket, amelyek a fényképeknél beszédesebb, szubjektív képek. Ezek a tér-képek pedig magukon viselik az adott korosztály képzettségét, korát, viszonyát a városhoz, de még jövőképét is – tette hozzá Fodor József, az Irány Pécs Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

nagyposta3

A klasztert alkotó művészek között Somody Péter, Fejős Miklós, Nagy-Tószegi Bálint és Molnár Tamás is megtalálható. De a molinó gyártásba a PTE 1. Számú Gyakorló Iskola és a Mezőszél utcai Általános Iskola is részt vett.

qr-kod

Az elkészült munkák a leendő SZABAD-TÉR GALÉRIA első kiállításaként, a város frekventált helyein láthatók, kiállítótérként használva az egész belvárost. A kiállítás ideje március 5- től március 20-ig tart.

  • vai pra onde?

    Ügyes!

    még több meghökkentö vizualitást szeretnénk, folyamatos változást a köztereken.