Új iskolaépületet húznak fel Pécsen

refi_02
Biológia órákat tartanak majd a tetőteraszon

Másfél hektáros területen épülhet fel Pécs legújabb iskolaépülete, ami a Pécsi Református Kollégiumhoz tartozik majd. A kétszintes épületben több mint 400 általános iskolás diák tanulhat korszerű körülmények között. A beruházásra több mint 1,3 milliárd forint támogatást nyert az iskola – jelentette be Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár.

Baranya megyében számos egyházi közoktatási intézmény működik, ezek közül az egyik legjelentősebb a Pécsi Református Kollégium, amit 100 éve alapítottak, de a rens 25 éve indult újra meg a tanítás a falai között.

– Az intézményben az óvodától kezdve a gimnáziumig folyik az oktatás, de az általános iskolások eddig négy mindenféle sufniból és raktárból létrehozott épületben tanultak. MOst 21. századi körülményeket kapnak a gyerekek – mondta Hoppál Péter, a pécsi sajtótájékoztatón. A kultúráért felelős államtitkár hozzátette: a 3200 négyzetméteres, kétszintes iskola építése jövő év második felében kezdődhet meg és 2019-re készülhet el.

DSC_0360.NEF
Pécsett két iskolát is érint a fejlesztés – jelentette be Hoppál Péter és Őri László

Egyébként nemcsak a Pécsi Református Kollégiumban, hanem a pécsi Szent Mór Katolikus Iskolában és a komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskolában is lesz fejlesztés. Ezzel együtt mintegy öt milliárd forintot fordítanak az oktatási, nevelési intézmények fejlesztésére Pécsett – hangsúlyozta Őri László, Pécs alpolgármestere.

refi_01
A keleti városrészben 1.3 milliárdból épül meg az iskola

– A mostani egyházi intézményekben megvalósuló fejlesztések jól kiegészítik az elmúlt években elindult oktatási fejlesztéseket, hiszen a város vezetése 2.5 milliárd forintból újít fel bölcsődéket és óvodákat, a következő években pedig más iskolákban is megkezdődhetnek a munkák – mondta Őri László. Az alpolgármester hozzátette: a Pécsi Református Kollégium fejlesztése pedig tovább erősítheti azt a lelki-, közösségi-, erkölcsi pedagógiai programot, ami több évszázados hagyományra épül.

DSC_0368
Egyre többen érdeklődnek az iskola iránt – mondta az igazgató, Kádár Péter
A város vezetése régi adósságát törleszti azzal, hogy ez az iskola is megépülhet és a környék ezáltal fejlődhet. Hiszen a keleti városrészre egyre nagyobb figyelmet fordítanak – fogalmazott Őri László, Pécs alpolgármestere.

Az iskola igazgatója, Kádár Péter a sajtótájékoztatón elmondta: jelenleg 1000 diák jár az intézménybe, de napi keresik fel őket újabb és újabb szülők, hogy beíratnák gyermekeiket.

A Pécsi Református Kollégiumba a fejlesztés után 14 tanterem, 4 csoportszoba, 2 fejlesztő szoba és a biológiai oktatás számára tetőkert, valamint új közösségi tér jön létre.

Hirdetés