Új jövevény a pécsi állatkertben

Míg az építőmunkások a Mecsekben az új állatkert épületein dolgoznak, a Pécsi Állatkert szakemberei a szép új létesítmény kifutóinak, akváriumainak és terráriumainak benépesítésén fáradoznak. Ennek a munkának az első kézzel fogható eredménye egy kétéves pápuavaránusz hím, amely a Terráriumban hétvégén tartandó Halloween-rendezvényen lesz először megtekinthető a Munkácsy utcában.

Magyarországon egyedül a Pécsi Állatkertben látható Új-Guinea legnagyobb hüllője, az akár 2,5 méteresre megnövő Varanus salvadorii, de Európában is csak 12 intézmény büszkélkedhet ezzel a fajjal. A Pécsett kiállított, még növésben lévő egyed az Akvárium-Terrárium pincerendszerében az anakonda melletti terráriumban kapott helyet, ahol már meg is találta kedvenc pihenőhelyét egy nagy, mohás farönkön. Az agresszív, kiszámíthatatlan faj főként kis állatokkal, madarakkal és tojásaikkal táplálkozik.

hirdetés

Varanus salvadorii

A Pápuavaránusz mellett várhatóan lesznek még más új jövevények is, amelyek a megújuló Állatkert újranyitása előtt, a Munkácsy utcai Akvárium-Terráriumban is megtekinthetőek majd.

hirdetés

Hirdetés