Új mesefigurák díszítik a Gyermekklinikát

Mostantól újabb kedves festményekről visszaköszönő mesefigurák díszítik a PTE Gyermekgyógyászati Klinikájának folyosóit, így teremtve barátságosabb, otthonosabb és egyben megnyugtató környezetet a legkisebb betegek számára. A széles összefogással elkészült falfestményeket szerdán kora délután mutatták be a sajtó képviselőinek.

hirdetés

A klinika jelenlegi “Fessen mosolyt az arcokra” program keretében történt kicsinosítását a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és egy Magyarországon is jól ismert tisztítószert gyártó világcég támogatta. A tájékoztatón a program koordinátorai felidézték az, egy édesanyától indult kezdeményezés immár tíz éves múltra tekint vissza.

Dr. Decsi Tamás, a gyermekklinika igazgatóhelyettese örömét fejezte ki, hogy újabb szépség és vidámság költözött az intézmény falai közé. A 170 ággyal működő, évente mintegy 10 ezer fekvő- és 100 ezer járó beteg gyermek gyógyítását végző kórház folyamatosan törekszik az otthonosabb környezet kialakítására, azonban anyagi lehetőségeik mégis sokszor korlátozottak.

Ezért fontos, hogy a mostani szépítés létrejöttében mind egy társadalmi, mind pedig a gazdasági társaság is hozzájárult – hangsúlyozta.

hirdetés

Hirdetés