Új monstrum épül a Magasház árnyékában

A Megyeri Ház látványterve

Nemrég indult meg, s már gőzerővel zajlik az építkezés abban a gödörben, amelyet évek óta kerülgetnek a pécsiek a Megyeri téren. A hetvenlakásos, három üzletet is magában foglaló, 1200 négyzetméter alapterületű épület jövő tavaszra lesz készen. A lakások ötöde és egy üzlet már gazdára is talált.

hirdetés

Úgy tűnik, hogy egy év múlva már a múlté lesz az az otromba építési gödör, amely már több mint hat éve rontja a negyed évszázada lakatlan ház tövében a városképet. A városnak a Búza tér utáni gödör után ezüstérmesnek tekinthető második szégyenfoltja azonban jövő tavasztól megszűnhet, legalábbis erre utal, hogy elkezdték az alapozási munkálatokat a területen.

Beindultak a gödörben
Beindultak a gödörben

Mindezt erősítette meg a beruházó  C’’affetto Kft. képviselője lapunknak.

Mittly Nikolett kijelentette: megindult a beruházás és a következő közel egy évben folyni is fog a 70 lakásosra tervezett társasház építése, s a hozzá kapcsolódó, az otthonokat kiszolgáló mélygarázs megépítése. A garázzsal együtt hatszintes komplexum 1200 négyzetméter alapterületű lesz, három, összesen 250 négyzetméternyi üzlethelyiség található benne; az épület szintjein összesen 4000 négyzetméter lesz a hasznos alapterület nagysága. A telekhez kapcsolódó zöldfelület 1500 négyzetméteres.

Megyeri ház

A beruházás honlapja szerint a lakások mérete 50 és 100 négyzetméter között változik, de zömében kétszobás ingatlanokat alakítanak ki. Eddig a honlap szerint 12 lakás kelt el, de egy üzletnek is van már gazdája. A pontos számok ennél magasabbak is lehetnek, de Mittly Nikolett üzleti titokra hivatkozva ezzel kapcsolatban nem közölt részleteket. A honlap szerint egyébként a lakások négyzetméterára minimum 280 ezer forint.

A lapunk által megkérdezett ingatlanpiaci szakemberek szerint elsősorban befektetési szándékkal vásárolnak majd a lakásokból, méghozzá készpénzért. Ezeket az otthonokat valószínűleg ugyanis jó áron lehet ugyanis kiadni a közeli orvosi kar külföldi hallgatóinak a jövőben.

Mittly Nikolett kérdésünkre azt mondta, a közel egyéves munkálatok alatt komolyabb lezárásokra nem kell felkészülni a Megyeri tér környékén.

Az építkezés igazi sava-borsát pedig az móriczos szál adja, miszerint az ügyvezető hölgy rokona által korábban vitt Megyeri-Ház Kft. szerepel a NAV azon listáján, ami 100 milliónál nagyobb adótartozást felvonultató cégeket mutatja be. Külön pikáns az a történeti toposz, hogy a Megyeri-Ház Kft. szinte változatlan tartalommal szeretett volna építkezni eme kies területen.

[box title=”Hat éve tart a huzavona” box_color=”#712323″]Az itteni fejlesztés először 2009-ben indult el, azonban azt a parkot féltők lakossági tiltakozása akasztotta meg, majd pedig a Magasház melletti mélygarázs-projekt változtatott sorsán. Utóbbiból később semmi sem lett. Ez az oka annak, hogy az eredeti tervek szerint folyhat most tovább a munka.[/box]