Új parkokkal erősít Pécs

A facsemetéknek azért még kell néhány év

Saját csemetekertje lett Pécsnek. Ez azt jelenti, hogy a város saját nevelésű fákat ültethet, ezzel pedig csaknem 5 millió forintot takaríthat meg évente.

hirdetés

Az új csemetekertben könnyen nevelhető, látványos díszfákat termesztenek, amelyek a közeljövőben kialakítandó új pécsi parkokat fogják majd színesíteni.

Itt nevelik a város leendő fáit
Itt nevelik a város leendő fáit

Az átadón a Biokom igazgatója,  Kiss Tibor összegezte az elmúlt 3 év eredményeit, amelyek közül az egyik legfontosabb, hogy új munkaeszközöket állítottak üzembe a közterület-fenntartás és a parkgondozás elősegítésére.

A facsemetéknek azért még kell néhány év
A facsemetéknek azért még kell néhány év

A csemetekert átadása kapcsán Páva Zsolt polgármester hangsúlyozta, hogy ma már több felmérés szerint is Pécsett van a legtöbb gondozott zöldterület a magyar városok között. A városvezetés azonban nem elégszik meg ennyivel, hiszen a Pécsi Városligetek Program keretén belül nagyszabású parképítésbe kezdenek. A programnak köszönhetően a következő években összesen 93 ezer négyzetméterrel fogják növelni Pécs zöld- és pihenőövezeteinek nagyságát.

A város megszépítéséért oklevél járt
A város megszépítéséért oklevél járt

Az átadó zárásaként a polgármester névre szóló oklevelekkel tüntette ki a Biokom kertészeit, akik a hobbikertészként is jeleskedő városvezető elmondása szerint hatalmas részt vállaltak abban, hogy Pécs rövid idő alatt jelentős mértékben meg tudjon szépülni.