Új rendelők lesznek Uránvárosban

Jövőre a Kőrösi Csoma Sándor utcában lévő, ma még romos épületbe háziorvosi rendelők költözhetnek, illetve 11 védőnői szolgálat is itt kaphatna helyet. A fejlesztés több mint 234 millió forintból valósulna meg.

hirdetés

A 600 négyzetméteres ingatlan a Mecsek Áruház mögött található, jelenleg nagyon rossz állapotban van. Az évek óta üresen álló épületből a teljes körű, külső-belső felújítással 21. századi, teljesen felszerelt rendelőket hoznak majd létre – az ingatlan jó parkolási lehetőséggel rendelkezik, közelben van több buszmegálló is.

Őri László alpolgármester szerint az elmúlt években a Pécsett lezajlott, az elmúlt két évtized legnagyobb egészségügyi fejlesztési sorának része az uránvárosi rendelők létrehozása. Nagy eredmény, hogy a három háziorvosi praxis mellett 11 védőnői szolgálat is helyet kap az épületben.

rendelőintézet urán
Sokkal szebb lesz az épület

A fejlesztések közül az egyik legfontosabb az akadálymentesítés, sok idős és gyermek látogatja ugyanis a rendelőket. A közös használatú helyiségek is megújulnak, kifestik az épületet, kívülről szigetelik, valamint új padlóburkolatot tesznek le, de a tetőszigetelést is rendbe teszik. A fűtés és a belső világítás szintén korszerűsödik.

rendelőintézet.urán
Teljes felújítás lesz

Napkollektorokat és napelemeket is felszerelhetnek a házra, de ennek lehetőségét még vizsgálják. A beruházás teljes költsége több mint 234 millió forint, ehhez a pécsi önkormányzatnak nem kell önerőt biztosítania.