Új buszváró épült István-aknán

Új buszvárót kaptak az István-aknaiak, amit Oszoli Dénes, a terület önkormányzati képviselője képviselői keretéből fedeztek. 

hirdetés

A Khetanipe Egyesület családi pikniket tartott István-aknán, amelynek keretében adták át az új buszvárót is. Oszoli Dénes a múlt évi képviselői keretéből 450 ezer forintot különített el a célra.

– Buszváró eddig itt nem volt, télen, vagy csapadékos időben nem volt semmilyen esőbeálló. A buszváró átadását egyébként az államalapítás ünnepéhez időzítették, Szent István ünnepe összefonódik a róla elnevezett István-aknáéval – mondta a képviselő.

Hamar birtokba vették az új várót a helyiek

Dr. Lakatos Szilvia, a Khetanipe Egyesület elnöke úgy nyilatkozott, az általuk évente megrendezett nemzetiségi piknik is erre az időszakra esik, ahol évről évre a cigány kultúra mellett gasztronómiai hagyományaikat is bemutatják az érdeklődőknek. A mostani családi napon gulyásfőzést, valamint különböző sportos programokat rendeztek.

Sok fiatal ment ki enni-inni a piknikre

Hozzátette: mivel rengeteg a szemét a környéken, ezért a gyerekeket és a felnőtteket bevonva szemétszedő akciót szerveztek, és sikerült teljesen megtisztítani a területet.