Új ügyeletes autó száguld Pécs utcáin

Pécs közel 4 millió forintért vásárolt új autót a kistérségi orvosi ügyeleti ellátás számára, az összkerékhajtású járművel így megbízhatóbbá válik a betegellátás – jelentette be dr. Őri László az autó keddi átadásán. Pécs alpolgármestere hangsúlyozta: az elmúlt években minden területen igyekeztek fejlesztéseket véghez vinni az egészségügyben.

hirdetés

Két autó szolgálja az orvosi ügyeleti ellátást Pécsett és környékén. Az egyik öreg, sokat futott autót cserélte le most Pécs egy új, minden időjárási körülmények között hadra fogható terepjáróra. A járművet kedden délelőtt adta át Pécs alpolgármestere, aki kiemelte, hogy az autó az utóbbi és az elkövetkezendő évek fejlesztéseinek részét képezi a pécsi egészségügyi ellátásban.

Kívülről-belülről impozáns a Suzuki

Felidézte: 2010 óta Pécsett tudatos egészségfejlesztési program zajlik, amelynek részeként már mintegy 20 milliárd forintot költöttek el a városban infrastrukturális beruházásokra. Kitért rá: megújult a klinikai tömb, az onkoterápiás intézet, létrejött a regionális vérellátó, felújították a Lánc utcai rendelőintézetet, több háziorvosi rendelőt.

– Az előttünk álló időszakban Kertvárosban is létrehozunk rendelőintézetet, előkészítés alatt áll az uránvárosi intézet fejlesztése, s mintegy 800 millió forintból újítjuk fel az önkormányzati tulajdonú háziorvosi rendelőket – mutatott rá Őri László.

Az alpolgármester azt hangoztatta, hogy az infrastrukturális fejlesztéseknél is fontosabb az egészségügyben dolgozók megbecsülése. Ennek része, hogy a kormányzat nagyobb anyagi megbecsülésben részesíti a háziorvosokat, a város pedig az iparűzési adó megszüntetésével, az ügyeleti járandóságok 50 százalékos emelésével is segítette az orvosokat a közelmúltban.

Őri László átadja az új autó kulcsát